Mladenovačka Tehnička škola dobila učionicu budućnosti

Mladenovačka Tehnička škola dobila učionicu budućnosti

Na konkursu za srednje škole iz cele zemlje, koji je u decembru raspisala Grupa za obrazovanje izabrano je 11 najboljih, među kojima je i Tehnicka škola iz Mladenovca. Ove škole će do kraja godine dobiti „Mejkers labove” – učionice budućnosti za učenje, istraživanje i inovacije. Školama će će biti obezbeđeno mnogo toga: od renoviranja prostora, opremanja savremenom opremom do programa „Mejkers laba” koji unapređuju i inoviraju rad nastavnika i đaka.
Pored mladenovačke Tehničke škole vrednom nagradom mogu da se pohvale Tehnička škola u Кnjaževcu, Šesta beogradska gimnazija, Prva beogradska gimnazija, Osnovna i srednja škola sa domom učenika „Petro Кuzmjak” u Ruskom Кrsturu, Prva kragujevačka gimnazija, , Poljoprivredno-hemijska škola ,,Dr Đorđe Radić” u Кraljevu, Gimnazija u Vrnjačkoj Banji, Elektrotehnička škola „Mija Stanimirović” u Nišu, Medicinska škola „Dr Andra Jovanović” u Šapcu. Ove godine, „Mejkers lab” će prvi put dobiti i Srednja škola „Sezai Suroi” u Bujanovcu koja ima dvojezičnu nastavu, kao pilot projekat.

Na konkurs se prijavilo 60 srednjih škola svih profila iz cele Srbije, a komisija je birala najbolje, koje su pokazale najveći potencijal za inovativni rad sa svojim đacima i želju da ga usavrše u skladu sa privredom i naukom 21. veka. Pridružujući se mreži postojećih „Mejkers labova” izabrane srednje škole će dobiti podršku u budućem radu, nastavnici edukaciju i podršku, a đaci posebno znanje i sposobnosti u vannastavnim programima a sve u skladu sa interesovanjima i potrebama. Podrazumeva se i povezivanje sa stručnjacima iz privrede, nauke, kulture i drugih relevantnih oblasti društva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *