Mladenovac u znaku Valter festa

Mladenovac u znaku Valter festa

Sve je spremno za održavanje petog po redu Valter festa u organizaciji Centra za kulturu i turizam Mladenovac. Festival koji čuva uspomenu na Velimira Batu Živojinovića biće otvoren u četvrtak 22. septembra.

Zvanično otvaranje festivala započinje filmom “Komedija na tri sprata”, rediteljke Sandre Mitrović koja će sa filmskom ekipom prisustvovati otvaranju festivala. Otvoareanje festivala će najaviti jedan od doajena nešeg glumišta, glumac Lazar Ristovski. Tokom četiri dana gledaoci će moći da pogledaju osam domaćih filmova, od kojih su neki pretremijerni.

Žiri festivala (reditelj Srđan Dragojević – predsednik žirija, glumac Petar Božović i glumica Katarina Radivojević) dodeliće nagrade za najbolji film, režiju, glumca i glumicu. Inače, ove godine specijalna nagrada za životno delo biće dodeljena jednom od najpoznatijih reditelja u bivšoj SFRJ, poznatih po nazivu „Praška škola“, Lordanu Zafranoviću.

Festival koji traje od 22. do 25. septembra obogaćen je i propratnim programom, koji će biti završen koncertom Radeta Šerbedžije u u nedelju od 21 čas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *