Mirčićev bljesak na Međunarodnoj smotri mladih naučnika

Mirčićev bljesak na Međunarodnoj smotri mladih naučnika

Mladenovčanin Milan Mirčić, polaznik Regionalnog centra za talente“Nikola Tesla“ iz Beograda, višestruki osvajač priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima još jednom je ostvario uspeh vredan pažnje.

On je posle osvojenog prvog mesta za istraživački rad  na Smotri istraživačkih radova učenika srednjih škola, postigao izuzetan uspeh na takmičenju međunarodnog karaktera.

 Ovog puta je Milan Mirčić čiji je mentor dr.Mateja Opačić osvojio bronzanu medalju na XXIX Međunarodnoj konferenciji mladih naučnika iz oblasti kompjuterskih nauka sa radom „Sistem veštačke inteligencije za bihevioralno-psihološku analizu.

Podsećamo da je Mirčić prethodnih godina skrenuo pažnju domaće i inostrane javnosti sa brojnim inovacijama poput “Aplikacija za prepoznavanje gitarskih akorda”, kada je osvojio srebrnu medalju na Svetskoj Olimpijadi Inovativnih Naučnih Projekata, čiji je domaćin bila Indonezija. Tada je njegov rad nagrađen u konkurenciji 50 naučnih radova iz oblasti kompjuterskih nauka iz celog sveta.

Nema dileme da je ovo samo nastavak niske uspeha Milana Mirčića kojeg očekuju novi istraživački izazovi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *