Ministrka zdravlja Danica Grujičić , prvi čovek SZO za Srbiju dr Fabio Skano i supruga američkog ambasadora Džuli Hil u OŠ „Sveti Sava“ (video)

Ministrka zdravlja Danica Grujičić , prvi čovek SZO za Srbiju dr Fabio Skano i supruga američkog ambasadora Džuli Hil u OŠ „Sveti Sava“ (video)

Mladenovačka Osnovna škola „Sveti Sava“ prva je u Srbiji koja se uključila u pilot projekat i akciju zabrane pušenja u zatvorenom prostoru.

Sa ciljem upoznavanja školaraca o štetnosti duvanskog dima, ovu školu danas su posetili Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić, direktor Kancelarije Svetske zdravstvene Organizacije za Srbiju, dr Fabio Skano i Džuli Hil, supruga američkog ambasadora u Srbiji Kristofera Hila.

U školskoj hali organizovan je edukativni program ne bi li se đaci ove škole na što jednostavniji način upoznali sa posledicama izazvanim pušenjem i duvanskim dimom.

Podsetimo, aktuelna Ministarka zdravlja, prof. dr Danica Grujičić nedavno je izjavila za srpske medije kako se nada da će sledeće godine biti donet zakon o zabrani pušenja u zatvorenom prostoru.

Prema poslednjim predlozima, odnosno nacrtima zakona, pušenje bi bilo zabranjeno u restoranima, kafanama, kafićima, svim objektima zatvorenog tipa, na autobuskim stajalištima , stadionima…

Domaćin posete bila je Danijela Ninković, koja je ovog mesta stupila na funkciju direktorke OŠ „Sveti Sava“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *