Ministar sporta Zoran Gajić posetio Mladenovac

Ministar sporta Zoran Gajić posetio Mladenovac

Republički ministar za sport i omladinu, Zoran Gajić i državni sekretar Marko Kešelj danas su posetili Gradsku opštinu Mladenovac. Njih su dočekali Vladan Glišić, predsednik GO Mladenovac i Bogdan Vuksanović, direktor Sportskog Centra „Ljubomir Ivanović Gedža“.

Nakon jednočasovnog razgovora u kabinetu predsednika Glišića, oni su obišli mladenovačke osnovne škole „Sveti Sava“ i „Momčilo Živojinović“ gde su podeli lopte i strunjače  za časove fizičkog vaspitanja.

– Došao sam u jednu sportsku sredinu, u jednu opštinu gde predsednik i njegovi saradnici vode računa o sportu koji je razvijen u Mladenovcu. Sastavni deo sporta je nastava koja se odvija u  osnovnim školama, a ministarstvo sporta onakvo kakvo ga mi sada vidimao je apsolutno u varijanti  da vodi računa o tri  osnovna dela fizičke kulture. Znači ne samo takmičarski sport, koji donosi Srbiji medalje na limpijskim, svetskim i evropskim šampiomatima nego vodi računa o nastavi fizičkog vaspitanja, o sekcijama u osnovnim školama, u takozvanom radu sa mlađim kategorijama u sportskim klubovima koji su pod okriljem opštine.Isto tako nam je stalo i kako naše građanstvo vodi računa o svom zdravlju organizovano u akcijama koje smo nekad zvali rekreacija, a sada sport za sve i fitnes – rekao je prisutnim novinarima ministar Gajić.

Predsednik GO Mladenovac Vladan Glišić je rekao: Imali smo jedan sastanak pre obilaska škola u mom kabinetu gde sam ministra Gajića i državnog sekretara Kešelja upoznao sa stanjem sporta u našim sportskm klubovima, o projektima koje opština finansira kad je u pitanju Sportski savez. Razgovarali smo o postojećoj infrastruktiri i kako ministarstvo može da pomogne da što brže možemo da dođemo do nekih rešenja …

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *