Likovna kolonija “Saša Bogdan i izuzetni drugari“

Likovna kolonija “Saša Bogdan i izuzetni drugari“

Porodična firma „Braća Mirčić“ i mladenovački Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u novoj kalendarskoj godini realizovaće zajednički humanitarni projekat pod nazivom “ Saša Bogdan i drugari“.
Prošlogodišnja poseta i mladenovački stvaralački dani slikara iz Dervente Saše Bogdana bili su prvi korak u projekat koji će zahvaljujući porodičnoj firmi “Braća Mirčić“ zaživeti od februara u ovoj ustanoavi.
– Mi smo ustanovili, jednim programom rada ustanove, likovnu koloniju koja će se održavati u februaru. To je inače mesec kada nama manjkaju aktivnosti i zbog toga smo odlučili da taj period upotpunimo jednim divnim dogadjajem za decu i kolonijom koja će nositi naziv „Saša Bognar i izuzetni drugari“- izjavila je Snežana Živanić, rukovodilac Dnevnok boravaka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju.
Porodična firma “Braća Mirčić“ protekle godine ovoj ustanovi u saradnji sa Sportskim savezom Mladenovaca poklonila je sportskerekvizite i posredovala je u druženju sa slikarom Sašom Bogdanom.
-Naš prijatelj Saša Bogdan započeo je prošle godine da se druži druži sa decom tako da je iz tog druženja iproisteklo mnogo dobrih stvari koje ćemo podržati,tako da smo se dogovorili da kolonija udje u kalendar dogadjaja. U koloniju će se uključiti i Centar za kulturu i turizam Mladenovac koji će takodje pomoći u njenoj realizaciji. Ono što je najbitnije, to je da će gospodin Saša Bogdan ustanovi ostaviti platno sa svojim radom koje će biti trajni poklon dok će se drugo platno naći na aukciji i novac će biti prosledjen izuzetnim drugarima odnosno deci sa posebnim potrebama. Takodje za vreme kolonije deca će crtati sa Sašom Bogdanom i prvom sledećom prilikom koju ustanova bude imala tokom svog pograma, deca će prodavati te radove i novac će biti usmeren za njihove potrebe-rekao je Gordan Mirčić.
D.Nikolić