Kovačevac domaćin izložbe pasa

Kovačevac domaćin izložbe pasa

U organizaciji Kluba odgajivača Nemačkih ovčara Šumadija pri KDSP Šumadija, a po odobrenju Kinološkog saveza Srbije održaće se prva specijalizovana izložba za ovu rasu pod nazivom “ŠUMADIJSKI POBEDNIK”.

Ova izložba za Nemačke ovčare održaće se 11. juna 2023. godine (nedelja ) a mesto održavanja je stadion FK Kovačevac u Kovačevcu

Očekuje se učešće više od 120 pasa iz Srbije i okolnih zemalja regiona. Organizator se potrudio i obezbedio brojne nagrade za pobednike, u vidu pehara i hrane za pse.

 Takmičenje se sastoji od procene eksterijera i anatomije pasa od strane trojice sudija, uz potvrdu toga kroz intenzivno kretanje u krugu predviđenom za to. Sudije na izložbi biće Dejan Majstorović iz R. Srpske, Momčilo Mihajlović i Saša Pejčić iz Srbije . Samo najbolji i najkvalitetniji primerci nakon svih provera ostaju u izboru za najlepše pse izložbe, kada se vrši poseban odabir. Titule klupskih pobednika dobijaju četiri psa, u konkurenciji mužjaka i ženki, za dugu i za kratku dlaku. Ti odabrani psi biće nagrađeni posebnim peharima, koji su dar Kinološkog saveza Srbije po čijem odobrenju i podršci se održava ova manifestacija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *