Kolo fudbalske odluke

Kolo fudbalske odlukeNije to stepen takmičenja u kojem pršti od kvaliteta, jer to ne dozvoljavaju pojedinačno gledano dotrajali fudbalski materijal i infrastrukturni ambijent, ali zato hičkokovski scenario Prvu beogradsku ligu pretvorio je u triler kojem teže svi ljubitelji fudbalskih neizvesnosti.
Kad cela sezona stane u jedno fudbalsko kolo u kojem se odlučuje o tome ko će napuniti torbe za put u viši rang takmičenja, ali i za odlazak u niže ligaško takmičenje, onda je pogledom u tabelarni redosled više nego jasno da će u nedelju pasti odluka o tome ko će se oprostiti od ovog ligaškog takmičenja.
Ali, to da triler može dobiti i nastavak kad se odigra poslednje prvenstveno kolo zavisiće od ishoda dva duela. Od onog koji se igra u Grockoj izmedju domaćeg Dunavca(drugoplasiranog tima na tabeli sa pedset i jednim bodom) i vodećeg Boleča(ima pedeset dva boda) kao i utakmice na Seltersu izmedju OFK Mladenovca(trećeplasirani sa pedeset i jednim bodom) i Kovačevca koji je uhvatio slamku spasa kad je reč o opstanku jer ima pet bodova više od fenjeraša Ropočeva.
Kakav je zadatak zadala fudbalska matematika? Reklo bi se vrlo složen kad je reč o traženju putnika za Beogradsku Zonu. Ako žele da se plasiraju u viši rang, fudbaleri Boleča moraju u Grockoj da savladaju Dunavac koji ima isti cilj. Nerešen ishod ne odgovara ni jednoj od ove dve ekipe jer bi u tom slučaju OFK Mladenovac ako trijumfuje protiv Kovačevačana “prvi prošao kroz cilj”. Ali da prvenstvo dobije dodatak mogli bi se potruditi Gročani i Mladenovčan, jer u slučaju da ove dve ekipe na kraju prvenstvene trke imaju isti broj bodova onda bi usledila majstorica koja bi se odigrala na neutralnom terenu.
Fudbal u Srbiji ne može bez čuvene “rekla-kazala” pa tako kolaju priče da je već skovan plan da se susret u Grockoj igra na “sve ili ništa” do 85 minuta, a onda da aktuelni rezultat ostane do poslednjeg sudijskog zvižduka. U prevodu- bitno je da se nekadašnji drugoligaš ne plasira u zonski rang takmičenja. Da li je u pitanju istna ili laž biće poznato u nedelju negde oko 18 sati i 50 minuta.
Kad je reč o borbi za opstanak, Selomladenovčani imaju sudbinu u svojim rukama.Dva boda više u odnosu na poslednjeplasirano Ropočevo nisu prevelika garancija tako da je neophodno savladati na svom terenu komšije iz Jagnjila što bi garantovalo još jednu sezonu u takmičenju koje je pod ingerencijama FSB.
Sve utakmice igraju se u nedelju od 17 časova.
OFK Mladenovac- Kovačevac
Vrčin- Pudarci
Dunavac- Boleč
Vinča-Kosmaj
S.Mladenovac- Šumadija1962
Ropočevo- V.Krsna.
D.Nikolić