Karavan „Najdomaćin“ posetio Mladenovac

Karavan „Najdomaćin“ posetio Mladenovac

Karavan Najdomaćin danas je posetio i Gradsku opštinu Mladenovac. Reč je o događaju koji se održava  po drugi put uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivred. Karavan će  ove godine obići 10 gradova u Srbiji.

Na  trgu u centru  Mladenovca  prisutnima  su se obratiti ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, predsednik opštine Mladenovac, Vladan Glišić i član žirija Nikola Delić, direktor Stočarskog instituta u Beogradu.

-Stvarno mi je velika čast što sam ovde, pre svega zbog onih 3.500 poljoprivrednika koji živi i radi na teritoriji Mladenovca.. Definitivno konkretni, radni ljudi koji tačno znaju šta im treba – rekla je ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

Ona je takođe napomenula da su je mladenovački poljoprivrednici   dočekali sa nekoliko predloga na kojima će krenuti da radi već od ponedeljka. Obraćujuć se prisutnima ministrka je takođe ukazala i na prisutne probleme u jednoj od poljoprivrednih grana:

-Ono što mene brine kada gledam podatke iz Mladenovca, ima puno gazdinstava a malo grla. Prosečno po gazdinstvu imate manje od 12 krava i 6 svinja. Ja vas molim i obećavam da je država tu i da nećete ostati bez subvencije, ona može biti samo veća i više raširena.Molim vas da širite proizvodnju i da se unapređujete -rekla je ministarka Jelena Tanasković.

 

Ukupan ovogodišnji nagradni fond  podsticaja za poljoprivrednike kroz „Najdomaćin“  iznosi više od 7.000.000 dinara, od čega će deo biti robne nagrade za najbolje domaćine regiona. Poljoprivredni karavan će ove godine obići više od 10 gradova širom Srbije.
Prijavljeni će se rangirati u 5 kategorija: ratarstvo, stočarstvo, povrtarstvo, voćarstvo i organska proizvodnja, a Najbolji domaćin Srbije će biti nagrađen sa čak 2.000.000 dinara za dalja ulaganja.  Dvoje prvoplasiranih u svakoj od kategorija osvojće pola miliona dinara.

U kulturnom programu nastupile su sestre Gobović koje  su pevale nagrađivanu pesmu „Srbija“ i numeru „1389“, kao  i mladenovačka kulturno-umetnička društva „Ljubomir Ivanović Gedža“, „Šumadija“ i “ Slavko Manojlović“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *