Izložbom slika „Planinarenje kroz objektiv“ planinarski klub „Greben“ obeležio deceniju postojanja (video)

Izložbom slika „Planinarenje kroz objektiv“ planinarski klub „Greben“ obeležio deceniju postojanja (video)

U okviru  obeležavanja desetogodišnjice postojanja planinarskog ikluba „Greben“ , u Centru za kulturu i turizam Mladenovac otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Planinarenje kroz objektiv“.

KLUB je osnovan aprila 2012. godine sa idejom da svojim delovanjem doprinese afirmaciji i promociji planinarskih sportskih disciplina građanima Mladenovca i Sopota, da promoviše obrazovnu i vaspitnu funkciju sporta, fer pleja, razumevanja, tolerancije i odgovornosti kroz bavljenje planinarenjem i sportom uopšte.

U klubu mogu da se pohvale veoma uspešnim planinarskim akcijama kao što su u Himalaji Island peak (6189m.), popeli si i na Kavkazu Zapadni Elbrus (5642m.) koji je naviši vrh Evropskog kontinenta i Rusije (2013. i 2016.godine); Kilimandžaro (5895m.) najviši vrh Afričkog kontinenta, Tanzanije i Kenije(2018); u Alpima Mont Blanc (4810m.) najviši vrh Evropske unije,Francuske i Italije (2012, 2014, 2015 i 2016.godine); Damavand (5671m.) najviši stratovulkan Azije, koji je ujedno i najviši vrh Irana (2016.godine); kao i najviše vrhove, Austrije, Slovenije, Balkana…

O ovim i drugim planinarskim akcijama mladenovačkog „Grebena“ za Mladenovac Uživo govorio je predsednik kluba Baranko Marković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *