INSTRUKCIJE ZA OTPOČINJANJE TRENAŽNOG PROCESA MLADENOVAČKIH FUDBALSKIH KLUBOVA

Dok još uvek traje neizvosnost kad je reč o daljoj sudbini fudbalskih prvenstava koja su prekinuta zbog pandemije koronavirusa, Opštinski fudbalski savez Mladenovca u ponedeljak 4.maja podeliće u pismenoj formi svim klubovima sa mladenovačke teritorije instrukcije za otpočinjanje trenažnog procesa.
Vlada republike Srbije donela je instrukcije za otpočunjanje tenažnog procesa vrhunskih i ostalih sportista u sistemu sporta Republike Srbije u primeni mera prevencije sprečavanja, širenja i smanjenja rizika bolesti COVID – 19.
S obzirom na to da se ove instrukcije mogu i moraju primeniti i kada je u pitanju otpočinjanje trenažnog procesa ne samo profesionalnih već i amaterskih klubova koji su članovi Fudbalskog saveza Beograda i OFSM na klubove se apeluju da obrate pažnju i sprovedu mere koje su navedene u sedam tačaka i koje je doneo krizni štab, a potpisnik je koopredsedavajući Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije.
Predstavnici mladenovačkih klubova biće najpre pozvani i obavešteni telefonskim putema a onda nakon zakazane satnice pojedinačno će dobiti u pismenoj formi instrukcije koje će im predati Miloš Berisavac, sekretar OFSM.
Inače, kako Mladenovac uživo saznaje iz izvora bliskih Fudbalskom savezu Srbije, velika je verovatnoća da će biti poništena sva fudbalska prvenstva u republičkom i nižim rangovima takmičenja, odnosno da neće doći do proširenja liga što je takođe prisutna jedna od opcija među predstavnicima srpskih fudbalskih klubova. Na konačnu odluku nećemo još dugo čekati jer se klubovi polako vraćaju svojim obavezama i trenažnim procesima.

D.Nikolić