In memoriam Vladimir Višnjić Panga (1943-2023)

In memoriam Vladimir Višnjić Panga (1943-2023)

Jutros je u mladenovačkoj Specijalnoj bolnici za interne bolesti preminuo Vladimir Višnjić Panga, koji je ostavio dubok trag u mladenovačkom fudbalu, nekadašnjem Jedinstvu, odnosno OFK Mladenovcu. Vladimir Višnjić je rođen 26. novembra 1943. godine u Mladenovcu. Debitovao je 1961. za mladenovačko Jedinstvo na utakmici sa Slogom iz Petrovca na Mlavi. Bio je klasično levo krilo i izuzetan dribler. Imao je veliki doprinos na utakmicama nacionalnog Kupa kad je OFK Mladenovac ostvario istorijski uspeh i plasirao se u šesnaestinu finala najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u  milionskoj Jugoslaviji.

Popularni Panga bio je mlađi brat nekadašnjeg  takođe  izvanrednog mladenovačkog fudbalera Branka Višnjića. Odlične igre koje su doprinele plasmanu Mladenovčana iz Podunavske međuopštinske  lige u Srpsku ligu preporučile su ga drugoligašu Voždovačkom  za koji je potpisao ugovor u julu 1966. godine. Trener u popularnom beogradskom klubu bio mu je čuveni Branko Zec . Posebno se istakao u mečevima sa Bačkom iz Bačke Palanke , protiv podgoričke Budućnosti i Štipa iz Bregalnice.

Fudbalsku karijeru okončao je 1977. godine u dresu OFK Mladenovca .

Na portalu Mladenovac Uživo nedavno je emitovan dokumentarni film u kojem je Višnjic govorio o najvećem klupskom uspehu mladenovačkog fudbala.

OFK Mladenovac je 29. novembra 1962. godine pobedom u finalu Kupa Srbije savladao čačanski Borac 4:3 u državi koja je u tom trenutku bojala 18 miliona i 550 hiljada stanovnika plasirao se u šesnaestinu finala najmasovnijeg sportskog takmičenja u kojem je učešće uzelo čak 2383 kluba.

O tome kako su pred Mladenovčanima poklekli Mačva u Šapcu i Priština u grotlu svojih navijača, čačanski Borac na Seltersu a zatim i o porazu od zeničkog Čelika Višnjić je evocirao uspomene pred našom kamerom sa saigračem Jovanom Kulundžićem i Slobodanom Stankovićem, današnjim urednikom Mladenovačkog glasa.

.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *