Godišnji koncerti КUD-ova „Janko Кatić 1896“ i „Slavko Manojlović“

Mladenovačka Кulturno umetničkih društava „Vojvoda Janko Кatić 1896“ i „Slavko Manojlović“ održaće godišnjenje koncerte, najavljeno je na konferenciji za medije održanoj u GO Mladenovac

КUD „Vojvoda Janko Кatić 1896“ održaće godišnji koncert 23. marta od 19,00 sati u sali Centra za kulturu i turizam. Tim povodom Nebojša Matejić, predsednik ovog КUD- a izmedđu ostalog je rekao:
– Tokom prethodnog perioda akcenat smo stavili na nabavku nošnji i kostima za koreografije tako da će po prvi put naši gosti moći da vide te nove nošnje. Novina su i nove koreografije i muzički aranžmani, a ponosni smo i na formiranje pevačke grupe koja će u subotu premijerno nastupiti. Žao mi je što ne mogu da pozovem goste na koncert jer smo karte već prodali ali već 11. maja ćemo imati drugi koncert gde ćemo ugostiti КUD iz Bajine Bašte sa kojima dugo sarađujemo – rekao je Matejić.
КUD „Slavko Manojlović“ godišnji koncert će održati 6. aprila od 19,00 sati u istoj sali. Veljko Drašković, predsednik КUD-a „Slavko Manojlović na konferenciji za mladenovačke medije je istakao:
Na tom koncertu će biti 120 učesnika. Sledeći događaj je 13. aprila, isto u Centru za kulturu od 19,00 sati biće organizovana 16. Smotra veterana koja će ove godine imati međunarodni karakter jer nam dolazi društvo iz Banja Luke. Na godišnjem koncertu imaćemo tri nove koreografije, tako da pozivam sugrađane da dođu i uživaju u pesmi i igri.

Zoran Jocić, član veća gradske opštine Mladenovac, zadužen za kulturu i informisanje izmedđu ostalog je rekao:
– Na ovaj način smo promovilsai našu državu, kulturno nasleđe i opštinu Mladenovac. Gradska oština Mladenovac će se truditi da maksimalno podrži naša društve jer oni u ovom trenutku okupljaju oko 700 članova što je značajan potencijal u oblasti kulture. Zamolimo bih oba društva da sugrađanima koji nisu mogli da kupe karte omoguće ulazak u salu i da na obostrano zadovoljatvo odgledaju program .
Po svemu sudeći, pred Mladenovčanima je proleće bogato ponudom kulturnih sadržaja.

Dragan Nikolić