Filmskim projekcijama u amfiteatru hotela Selters počeo Valter fest

Filmskim projekcijama u amfiteatru hotela Selters počeo Valter fest

Projekcijama filmova  „Manja“ reditelja Nikole Končarevića  i „Heroji Halijarda“, ratne  drame  u režiji Radoša Bajića započeo je  mladenovački Valter fest.

Zbog radova na renoviranju Centra za kulturu i Turizam Mladenovac ovogodišnje projekcije održavaju se u amfitaetru hotela Selters.

Valter fest je manifestacija koja se održava u Mladenovcu od 2018. godine i ima za cilj da kroz odabrani repertoar filmova najnovije produkcije pokaže kvalitet, kreativnost i bogatu raznolikost filmske produkcije u Srbiji tokom godine.

Glaedaoci mogu da vide i ona filmska ostvarenja koja su već osvojila nagrade ili konkurišu za filmska priznanja.

Mladenovačka publika od petka 1. decembra do nedelje 3. decembra imaće priliku da vidi osam najnovijih ostvarenja srpske kinematografije.

U subotu 2. decembra na programu su tri projekcije. Od 16 časova prikazuje se drama „Ovde će proći put“ u režiji Nine Ognjanović , zatim od 18 časova „Lost Country“, Vladimira Perišća koji se bavi političkim dešavanjima devedesetih godina , dok je od 20 časova mladenovačka premijera „Čuvari formule“ najnoviji film u režiji Dragana Bijelogrlića po scenariju Vuka Ršumovića. Reč je o scenariju koji je nastao po motivima romana „Slučaj Vinča“ profesora Gorana Miloševića.

Poslednjeg dana Valter festa, u nedelju se od 16 časova biće prikazan „3211“ biografski film iz 2023. godine o muzičaru Rasti i njeogom odlasku u zatvor. Režiju za ovo ostvarenje potpisuju Danilo Bećković i Andrijana Stojković.

Najnoviji film reditelja Milorada Milinkovića „Što se bore misli moje“ koji je i koscenarista sa Dragoljubom Stojkovićem govori o periodu života kneza Mihaila Obrenovića neposredno pre i za vreme atentata. Ulogu kneza Mihaila Obrenovića tumači Dragan Mićanović , au ostalim istorijskim pojavljuju se Nataša Ninković, Jana Ivanović, Miloš Timotijević, Zoran Cvijanović…

Od 20 časova Valter fest biće zatvoren projekcijom filma „Pokidan“ u režiji Suzane Purković , scenariju Vanje Bulića, Nikole Zdravkovića i Marka Backovića po motivima autobiografije „Ovo sam ja“ pevača Ace Lukasa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *