Državni rekord bez slova u lokalnoj javnosti

Državni rekord bez slova u lokalnoj javnosti

Latinska izreka Verba volant, scripta manent, odnosno – Reči lete, a zapisano ostaje mogla bi da posluži i kao slikovni prikaz jednog sportskog uspeha koji je ostao ne samo na marginama već i nečijom nepažnjom potpuno skrajnut kad je reč o lokalnom informisanju. Da ne beše zavedenog-zapisanog na sajtu Srpskog Atletskog Saveza – https://sas.org.rs/ i to na stranici Državni rekordi, ali i interesovanju mlade atletičarke da se informiše o aktuelnostima, ona ne bi ni znala da je državna šampionka.

Ako se ima u vidu da je uspeh prerastao lokalne okvire i da se radi o državnom rekordu u atletici koji je ostvarila mlađa pionirka Milica Jovanović još 11. februara prošle godine onda se nameće i pitanje – ako nas ne informišu klubovi i treneri kako će lokalna javnost znati kakve sve bisere  gaji grad pod Kosmajem?

Stari državni rekord atletičarke Tare Vučković iz Beograda i prošlogodišnji Milice Jovanović u trci na 800 metara:

Konkretno, Milica koja brani boje AK Mladenovac oborila je  nacionalni rekord Srbije u dvoranskoj  trci na 800 metara za mladje pionirke na Otvorenom prvenstu centralne Srbije i ostvarila rezultat 2.21,27 dok je  prethodni  iznosio 2.25,00.

Propusta u sportu je oduvek bilo kao i u svim segmentima života, ali možda iz primera uspeha mlade mladenovačke atletičarke treba izvući pouke jer samo zajedničkim delovanjem klubova i medija možemo dati još veći doprinos u unapređenju trenažnih procesa i postizanju vrhunskih rezultata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *