Dodelom nagrada završen Valter fest: Mladenovčani uživali i u spektakularnom koncertu Radeta Šerbedžije (video)

Dodelom nagrada završen Valter fest: Mladenovčani uživali i u spektakularnom koncertu Radeta Šerbedžije (video)

Proteklog vikenda Mladenovac je bio u znaku filmske umetnosti i najnovijih ostvarenja domaće kinematografije prikazanih u okviru ovogodišnjeg Valter festa.

U sali Centru za kulturu i Turizam koji je pokrenuo festival sa ciljem da se sačuva uspomena na Velimira Batu Živojinovića dodeljene su nagrade žirija i publike.

 Za najbolji film i režiju nagrada je pripala Stefanu Arsenijeviću za film „Strahinja Banović“. Najbolja glumica festivala je Кlara Hrvanović za ulogu u filmu „Leto kada sam naučila da letim“, a nagrada za najboljeg glumca otišla je u ruke  Igora Đorđevića za ostvarenu ulogu u filmu „Džem od kavijara“.

Nagrada publike pripala je filmu Кomedija na tri sprata, rediteljke Sandre Mitrović.

Na petom Valter festu nagrada za životno delo dodeljena je jednom od najpoznatijih reditelja u bivšoj SFRJ, poznatih po nazivu „Praška škola“, Lordanu Zafranoviću.

Sve dobitnike nagrada, Porodična firma Braća Mirčić nagradila je ručnim satovima renomirane švajcarske firme „Grovana“.

Nakon dodele priznanja Valter Fest završen je koncertom Radeta Šerbedžije.

Predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, uručio je plaketu opštine svetski priznatom glumcu Radetu Šerbedžiji u znak višegodinje  saradnje i razvijanja srdačnih i prijateljskih odnosa, promocije Valter Festa i afirmacije opštine Mladenovac.

U video zapisima pogledajte snimak celog toka dodele priznanja i ekskluzivni razgovor sa proslavljenim rediteljem Lordanom Zafranovićem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *