Derbi prvenstva u direktnom prenosu sa Seltersa

Ako u ligaškim takmičenjima postoje utakmice uoči kojih čuvena Hamletovska dilema unosi nemir, sudara pesimizam i optimizam,priziva sreću u pomoć ili sudbini otvorenih očiju gleda u obe strane lica, onda je to sasvim sigurno predstojeći duel Prve beogradske lige izmedju OFK Mladenovca i Dunavca.

To “ O, Biti ili ne biti pitanje je sad” , dan uoči utakmice odluke, pre svega za Mladenovčane koji su trećeplasirani na tabeli i zaostaju tri boda za vodećim Gročanima budi misao i na frazu koja ovoga puta ne da nije daleko od istine već predstavlja i deo ligaškog pravilnika kad je reč o takmičenju koje je pod ingerencijom Fudbalsakog saveza Beograda, a glasi -Može biti samo jedan! Na kraju takmičarske sezone plasman u Beogradsku Zonu obezbediće samo prvoplasirani tim tako da se ekipa sa Seltersa nalazi pred imperativom pobede. Ako se uzme u obzir da je u jesenjem delu prvenstva Dunavac savlada OFK Mladenovac rezultatom 2:0 i da Gročani imaju impresivnu gol razliku od pedeset četiri postignuta i samo četiri primljena gola na šesnaest utakmica, onda Mladenovčani imaju izuzetno otežan put do čelne pozicije i plasmana u viši stepen takmičenja.

Mladenovčanima niko ne može oduzeti pravo na optimizam.Ako se pogleda učinak u prolećnom delu prvenstva onda bi se moglo reći da domaćin na krilima optimizma očekuje sutrašnju utakmicu sezone, jer su na prethodnih pet utakmica Mladenovčani predstavljali golgetersku mašineriju koja je protivničkim ekipama zatresla mrežu čak dvadeset i dva puta. Utakmica na Seltersu počinje u 16 sati i 30 minuta kada i direktan prenos na portalu Mladenovac Uživo.Biće to prvi direktan prenos sa Seltersa kad je u pitanju ovaj stepen takmičenja.Posle niza dezinformacija koje se provlače u pojedinim mladenovačkim medijima,i odnose se na “favorizovanje” ovog portala,želimo da obavestimo mladenovačku javnost da smo na nedavnoj manifestaciji Izbora sportiste godine pružili medijsku podršku bez materijalne koristi iako smo realizovali direktan dvočasovni prenos. Ovoga puta ćemo to isto učiniti zbog interesa poljuljanog mladenovačkog fudbala u nadi da se u bliskoj budućnosti na Seltersu ponovo igraju utakmice saveznog ranga takmičenja i na taj način budemo zajednički deo mladenovačke sportske istorije.

D.Nikolić