Demontiranje Turbine na Seltersu

Kad se dogadjaji nanižu kao na filmskoj traci izveštači sa fudbalskih utakmica odustaju od detaljisanja i opisa pogodaka jer rezultat govori više od hiljade reči.Takav je slučaj i sa ovoneneljnom fudbalskom predstavom na Seltersu u okviru 11 . kola Zonske lige Beograda u kojoj je lider prvenstva OFK Mladenovac savladao Turbinu iz Vreoca rezultatom 7:0 i tako zabeležio jednu od najubedljivijih pobeda na svom terenu kad je reč o ligaškim takmičenjima koja su pod ingerencijom Fudbalskog saveza Beograda. Samo je tim Pinosave 2. Aprila 2016 godine u utakmici Prve beogradske lige ispraćen sa Seltersa sa više primljenih golova jer je utakmica završena pobedom Mladenovčana od 8:0. Pre toga, ali bilo je to vreme kad je OFK Mladenovac udario u fudbalsko dno jer se s strmoglavo spustio do Opštinske lige Mladenovca, ubedljivije poraze u duelu sa bivšim drugoligašem pretrpeli su 1.novembra 2014 godine Borac iz Amerića koji je savladan sa čak 10:0 i u istoj takmičarskoj sezoni 6.aprila 2014 godine tim Studenta koji je poražen rezultatom 8:0.

Mladenovčani su u svim segmentima igre nadvisili goste i napunili im mrežu, ali malo ko da je od onih koji su bili prisutni na tribinama nakon poslednjeg sudijskog zvižduka beogradskog delioca pravde Stefana Mikavice imao na umu da se OFK Mladenovac potpuno revanširao gostima i vratio milo za drago. Izabranici Gorana Spasića revanširali su se za poraz i bruku doživljenu u Vreocima 10.novembra kada su u okviru Srpske lige poraženi rezultatom 6:1 što je predstavljalo samo jednu od utakmica u nizu kad je splet okolnosti koji zaslužuju dublju analizu doveo do ponižavajućeg poigravanja istorijom kluba.
OFK Mladenovac je u subotu delovao timski naštimovan, lepršav i konkretan sa permanentnom željom da se svaka akcija materijalizuje pogotkom jer je lopta ubrzano išla od noge do noge , tako da je mali broj dodira obogatio sadržaj na terenu pa je oko trista posmatrača uživalo u goleadi, kratkim pasovima utemeljenim na fudbalskoj maštovitosti. Protivnik je očigledno dobro “skeniran” tako da je igra preko bokova koja je bila glavna karakteristika ovog tima od starta sezone inovirana u prebacivanje lopte preko spore štoperske linije gostijućeg tima pa su hitronogi Kostić, fudbalski inteligentni Nikolić i Milić, iskusni Matejić i družina predstavljali nerešive enigme za odbranu Vreočan koja kao da je već u prvoj četvrtini susreta poželela da se on što pre okonča.
To što su u 26 minutu ostali sa igračem manje (Marko Pantelić) koji je ispred svog šesnaesterca kao zadnji igrač odbrane igrao rukom pa je morao prvi na tuširanje samo je dodatno iskomplikovalo njihovu situaciju i zagorčalo fudbalsku sudbinu na Seltersu.
Strelci za OFK Mladenovac bili su Milić u 13 minutu, Matejić u 23 i 46 minutu, Kostić u 28 i 80 minutu, F.Stevanović 45 i Hajdukveljković u 89 minutu.
Boje OFK Mladenovca branili su : Marić, Bulat, Stevančevič, U.Petrović, Pantić, Stevanović, Kostić, Nikolić,Stevančević, Matejić i Milić. U drugom poluvremenu u igru su ušli Kretić,Jovanović i Hajdukveljković.
OFK Mladenovac trentno se nalazi na prvom mestu i narednog vikenda gostuje u Batajnici.