Beograd poklonio smećarku JKP „Mladenovac“

Beograd poklonio smećarku JKP „Mladenovac“

Mladenovačko JKP „Mladenovac“ već duži period susreće se sa problemima prilikom održavanja čistoće grada zbog kvarova na vozilima, tako da je danas zhavljujući donaciji grada i JKP „Gradska čistoća“ vozni park ovog preduzeća bogatiji za nephodnu smećarku.

Ključeve kamion za sakupljanje i odvoženje komunalnog otpada, predsedniku GO Mladenovac Vladanu Glišiću, uručili zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor „Čistoće „Marko Popadić.

„Stekli su se uslovi da neke kamione koji rade u našem sistemu već skoro 20 godina, repariramo i poklonimo drugim opštinama, kao i ovaj Mercedesov kamion koji smo danas poklonili opštini Mladenovac“, rekao je Vesić i dodao da su do sada donirali oko 30-ak kamiona opštinama u Srbiji.

Obraćajući se prisutnima Glišić je rekao-„Opština Mladenovac će za nekoliko dana doneti odluku o proširenju zone iznošenja smeća, kupili smo već 150 kontejnera, a za nekoliko meseci obezbedićemo jos 500 kontejnera.“

Popadić je rekao da je zahvaljujući finansijskoj konsolidaciji i većem budzetu grad u mogućnosti da ulaže novac u komunalna preduzeća kao što je slučaj sa „Gradskom čistoćom“ .
„U predhodnim godinama nabavili smo mnogo kamiona za otpad i sada možemo da pomognemo drugim opštinama“, istakao je Popadić.

Opširnije u video prilogu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *