Aleksandar Šapić na školskoj slavi OŠ „Momčilo Živojinović“ i u obilasku radova mladenovačke Gimnazije (video)

Aleksandar Šapić na školskoj slavi OŠ „Momčilo Živojinović“ i u obilasku radova mladenovačke Gimnazije (video)

Povodom školske slave Savindana, Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog Organa Beograda danas je posetio Osnovnu školu “Momčilo Živojinović” gde je prisustvovao sečenju slavskog kolača i prigodnom scenskom programu. Sa Šapićem u mladenovačkoj poseti bila je i Aleksandra Čamagić, gradska sekretarka  za obrazovanje i socijalnu zaštitu , a njih su dočekali Vladan Glišić, predsednik GO Mladenovac i direktor ove škole Miljan Novović.

Nakon obraćanja  prisutnima  u sali OŠ “Momčilo Živojinović” Šapić je obišao radove koji se izvode na rekonstukciji Gimnazije Mladenovac gde ga je dočekao direktor aleksandar Cvetković  i tom prilikom rekao da Grad Beograd u obnovi Gimnazije učestvuje sa 40 procenata, odnosno više 94 miliona dinara, a Ministarstvo za javna ulaganja oko 141,6 miliona dinara I da će Beograd finansirati  opremanje škole sa oko 50 miliona dinara.

Šapić je odgovorio i na naše pitanje koje se odnosilo na izgradnju vrtića u MZ “Bataševo”. Rekao je da očekuje da vrtić u naselju Bataševo bude završen tokom leta tekuće godine, a da sa radom počne od septembra. 

– Još pre nekoliko meseci sam rekao da će za Grad Beograd vrtići biti jedan od prioriteta. Nadam se da će i privatni sektor početi malo više da ulaže, jer su nove mere koje je Grad pre nekoliko meseci uveo obezbedile stabilno finansiranje. U prigradskim opštinama privatni vrtići imaju zaista dobru priliku da se uklope u čitav sistem, naročito sada kada smo podigli iznos koji Grad obezbeđuje za svako dete na 33.000 dinara. Verujem da će to pomoći da povećamo kapacitete, jer, primera radi, Mladenovčanima je svejedno da li deca idu u privatni ili državni vrtić ako su uslovi jednako dobri, jer Grad sve to finansira-rekao je Šapić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *