Zorica Pavlović nova direktorka Centra za socijalni rad Beograd

Na predlog gradonačelnika Beograda Siniše Malog, Upravni odbor Gradskog centra za socijalni rad danas je doneo je odluku o prestanku ovlašćenja v.d. direktora te institucije Mikaine Stevanović.
Gradonačelnik Mali je pre nekoliko dana najavio da će, ukoliko izveštaj posle tragedija u Rakovici i na Novom Beogradu pokaže da je bilo nepravilnosti u radu Centra za socijalni rad, odgovorni biti sankcionisani. Posle utvrdjenih propusta u radu v.d direktor Mikaina Stevanović nakon samo tri meseca obavljanja dužnosti danas je smenjena, a kako portal Mladenovac Uživo saznaje, na njeno mesto biće postavljena Zorica Pavlović rukovodilac mladenovačkog Centra za socijalni rad.
Zorica Pavlović diplomirala je 1982 godine na Fakultetu političkih nauka na kojem je stekla zvanje Diplomiranog socijalnog radnika. Na istom fakultetu 2009 godine završila je specijalizaciju iz oblasti socijalne rehabilitacije. Od 1982 do 1984 godine bila je zaposlena u CZSR Mladenovac kao socijalni radnik.Od 1985 do 200 godine GSCGR u Beogradu, Odeljenje u Mladenovcu kao socijalni radnik. U periodu od 2000 do 2006 godine obavljala je funkcije u Gradskoj upravi,najpre kao zamenik sekretara za socijalni rad a od 2003 godine kao sekretar za socijalnu, dečiju i borilačku zaštitu. U periodu od 2006 do 2017 godine radila je u Mladenovcu gde je obavljala dužnosti rukovodioca Gerontološkog odnosno Gradskog Centra za socijalni Beograd odeljenje Mladenovac.
Treba istaći da su za vreme njenog mandata u gradskom sekretarijatu za dečiju i socijalnu zaštitu u Mladenovcu rekonstruisane skoro sve dečije i socijalne ustanove, izgradjen nov dom za decu sa specijalnim potrebama a poseban doprinos je dala u uvodjenju geronto domaćica i otvaranju narodnih kuhinja.
Kako portal Mladenovac Uživo saznaje, o postavljanje novog v.d direktora Centra za socijalni Beograd odlučivaće se na narednoj sednici Skupštine grada Beograda.