U Kovačevcu svečano otvoreni Bakanski Susreti: made in Ковачевац (video)

U Kovačevcu svečano otvoreni Bakanski Susreti: made in Ковачевац (video)

Vredni ljudi iz kovačevačkog kulturno umetničkog društva „Ljubomir Ivanović Gedža“ suočeni sa pandemijskim okolnostima prouzrokovanim virusom COVID 19 bili su primorani da prošlog leta odustanu od organizacije festivala Balkanski Susreti: made in Ковачевац, ali ovog avgusta upotrebili su sve svoje kapacitete, pre svega entuzijazam i prkosno sa svojim prijateljima iz Bosne, Crne Gore i Makedonije pesmom i igrom „stavili štit“ isped nevidljivog neprijatelja koji i dalje parališe životne tokove.

Po rečima Milana Mitića predsednika KUDA „Ljubomir Ivanović Gedža“ ni malo nije bilo lako organizovati dolazak ansambala iz regiona jer mnoga su u proteklom periodu bila primorana da prestanu sa radom. Ipak, ove godine pod otežavajućim okolnostima učešcu su se odazvali KUD “ Vaso Jovanović“ iz Srebrenice, FA „Danilovgrad“ iz istoimenog crnogorskog grada i virtuoz na tapanu Hristijan Nikolovski iz Makedonije.

Ovogodišnji trodevni festival pred prepunim gledalištem proglasio je otvorenim Vladan Glišić, predsednik GO Mladenovac. Prve večeri pored gostiju iz inostranstva nastupili su još domaćin festivala i KUD „Oplenac“ iz Topole. U subotu uveče gostima sa prostora pridružić se KUD „Maksim Marković“ iz Kosjerića . Nedelja je rezervisana za dečije ansamble iz Smederevske Palanke, Resnika , Rabrovca i Vlaške. Kad je reč o propratnom programu, na platou ispred doma organizovana je Likovna kolonija „BARD KOD“ u saradnji sa OŠ „Živomir Savković“ iz Kovačevca.

Mladenovac uživo će emitovati ceo snimak prve večeri Balkanskih susreta, a kad je reč o utiscima gostiju pogledajte razgovore sa Nerminom Alivukovićem, predsednikom KUDA „Vaso Jovanović“ iz Srebrenice, umetnilčkim rukovodiocima Vladimirom Vuksanovićem iz FA “ Danilovgrad“ i Milošem Vulovićem iz toplskog KUDA “ Oplenac, kao i Hristijanom Nikolovskim makedonskim virtuozom na tapanu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *