Tužilaštvu u Mladenovcu naloženo da indetifikuje tvorce umrlice sa Vučićevim likom: Reagovali vlast i opozicija

Tužilaštvu u Mladenovcu naloženo da indetifikuje tvorce umrlice sa Vučićevim likom: Reagovali vlast i opozicija

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović naložio je Osnovnom javnom tužilštvu u Mladenovcu da u saradnji sa policijom hitno identifikuje tvorce tzv. umrlice predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, koja je, kako se sumnja, izlepljena na teritoriji  Mladenovca.

Takođe, Posebnom odeljenju za visokotehnološki kriminal je naloženo da identifikuje osobe koje su ovu „umrlicu” delile na društvenim mrežama.

Ove radnje predstavljaju krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti i moraju biti sankcionisane u skladu sa zakonom, smatra glavni javni tužilac VJT u Beogradu.

Fotografiju „umrlice“ koja je odštampana na papiru i nije zalepljena na javnoj površini, jutros je prvo podelila predsednica Skupštine Srbije i funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS) Ana Brnabić na društvenoj mreži Iks (X).

Ona je navela da nadležni organi rade svoj posao u skladu sa zakonom, uz ocenu da ta umrlica „niti je šala, niti je to zabavno“, već uznemirujuće i predstavlja „jasnu i nedvosmislenu pretnju po život predsednika“.

„Ozbiljno bolesne i duboko poremećene osobe koje ovo rade i misle da je to politika, dobiće odgovor naroda na izborima u Beogradu, 2. juna“, navela je Brnabić.

Takođe se  oglasio  i predsednik SNS, ministar odbrane Miloš Vučević, koji je naveo da je to „još jedna sramna, bestidna i gnusna kampanja protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koja se po ko zna koji put vodi putem društvenih mreža“.

„Pristalice Đilasove opozicije i njegove koalicije ‘Nasiljem protiv Srbije’, objavljivanjem ‘umrlice’ Aleksandra Vučića još jednom pokazuju da je suština njihove politike nepatvorena mržnja prema jednom čoveku, koji u Srbiji predstavlja instituciju predsednika Republike“, napisao je Vučević na Instagramu.

U popodnevnim satima saopštenjem se oglasila i mladenovačka opozicija u kojem stoji:

Lokalni odbor Srpske napredne stranke u Mladenovcu i njeni aktivisti već danima targetiraju članove lokalne koalicije Srbija protiv nasilja i prikrivaju svoju nesposobnost i korumpiranost.
Ovaj put to rade uz pomoć Ane Brnabić, predsednice Skupštine Republike Srbije, koja je na društvenim mrežama okrivila članove SPN za “nedvosmislenu pretnju po život” predsednika Srbije zbog “čitulje” koja kruži društvenim mrežama a odnosi se na Aleksandra Vučića.
Političke stranke i pokreti okupljeni u koaliciju Srbija protiv nasilja u Mladenovcu (Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Narodni pokret Srbije, Novo lice Srbije, Pokret Srbija centar, Stranka slobode i pravde), OŠTRO DEMANTUJU da imaju bilo kakve veze sa gore navedenom čituljom, mi se zalažemo za SRBIJU BEZ NASILJA i ovakav vid borbe protiv režima nije prihvatljiv za nas.
PRESTANITE VIŠE DA OBMANJUJETE JAVNOST!
SPN Mladenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *