Sportski savez Mladenovca suorganizator Sportskih igara mladih

Sportski savez Mladenovca suorganizator Sportskih igara mladih

Sportski savez Mladenovca i ove godine biće domaćin, odnodno suorganizator tradicionalnih Sportskih igara mladih-Koka kola Kupa.

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Reč je o manifestaciji koja godinam omogućava potpuno besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina, (mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah).

Ovogodišnje Sportske igre mladih u Mladenovcu održaće se u četvrtak 15. juna počev od 10 časova kad je zakazano svečano otvaranje na platou ispred Sportskog centra „Ljubomir Ivanović Gedža“.

Po rečima Aleksandra Jovanovića, sekretara mladenovačke krovne sportske organizacije, takmičanja će se odvijati u četiri discipline i na tri lokacije. Pored prostora kod SC „Ljubomir Ivanović Gedža“ takmičarima će biti i na raspolaganju popularni košarkaški teren „Keni“ koji se nalazi na naselju 25.maj i otvoren teren Tehničke škole.

Igraće se ulična košarka (dečac i devojčice 2008. i mlađi), mali fudbal (za uzrast 2012. i mlađi), atletika- trke na 60 metara (2012. i 2014. i mlađi) kao i tradicionalna dečija igra između dve vatre u konkurenciji dečaka i devojčica (2012-2014. i mlađi).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *