Sport briše granice

Na priredbi „Sport za sve – igre bez granica“ održanoj u Sportskom centru mališani iz mladenovačkih osnovnih škola i Dnevnog boravka za mlade sa smetnjama u razvoju uživali su u raznim sportskim aktivnostima.
Sportsku manifestaciju je organizovao Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda kao jedinstveni događaj koji ima za cilj da sugrađanima sa invaliditetom približi i učini dostupnim svo bogatstvo sportskih sadržaja kako bi i time postali ravnopravni deo naše zajednice. Održavanje ove manifestacija podržala je gradska opština Mladenovac kao i brojne institucije i organizacije.
Današnje sportsko druženje okupilo je preko 100 sugrađana sa invaliditetom, dece i mladih svih uzrasta i vrsta invaliditeta članove organizacija i udruženja koja okupljaju ovu populaciju, decu iz predškolske i nekoliko školskih ustanova, korisnike ustanova kao što je Dnevni boravak i druge učesnike iz oblasti dečje, socijalne i zdravstvene zaštite.
Manifestaciju je otvorio Goran Spasojević, član Veća gradska opštine Mladenovac zadužen za sport. On se zahvalio svima koji su učestvovali u današnjoj sportskom manifestaciji.
– Čast mi je i zadovoljstvo da vas pozdravim u ime gradske opštine Mladenovac i da se zahvalim svima koji su nam omogućili da imamo jedno sjajno sportsko takmičenje. Hvala svima i želim da danas pobede najbolji, a biće najbolji svi koji danas učestvuju u ovom takmičenju.
Snežana Živanić, rukovodilac Dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju, zahvalila se svim institucijama koje su otvorila vrata za aktivnosti dece sa posebnim potrebama.
– Različitost nekada znači oplemeniti ljude oko sebe. Deca sa posebnim potrebama ne mogu nešto što mogu vršnjaci njihovog uzrasta i zato smo svi tu da oni koji mogu pomognu drugarima koji ne mogu. Ovo nije samo čas tolerancije već i čas divnog ljudskog osećaja zato što ste dobili priliku da se razvijate kao svoji vršnjaci. Nadam se da će ova manifestacija imati tradicionalni karakter – rekla je Živanićeva.
Velja Knežević iz Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda naglasio je da poruka koja se šalje sa ovog mesta ima veliki značaj. On je obećao da će uz pomoć opštine Mladenovac ova organizacija omogućiti deci sa posebnim potrebama razne sportske aktivnosti tokom cele godine.

Preneto sa sajta GO Mladenovac