RENOVIRANA FISKULTURNA SALA U OŠ „BISA SIMIĆ“ U VELIKOJ KRSNI

Gradska opština Mladenovac finansirala je hoblovanje i lakiranje parketa kao i zamenu rasvete u fiskulturnoj sali OŠ „Bisa Simić“ u Velikoj Krsni.

Radove na hoblovanju, lakiranju i obeležavanju parketa kao i zameni rasvete u fiskulturnoj sali površine 560 kvadrata Osnovne škole „Bisa Simić“ finansirala je gradska opština Mladenovac u iznosu od oko 700.000 dinara. Ratko Đorđević, direktor OŠ „Bisa Simić“, zadovoljan je urađenim poslom.

– Sala je renovirana zahvaljujući gradskoj opštini Mladenovac. Hoblovan je i lakiran parket, a murale su odradila naša dece sa nastavnikom likovnog vaspitanja. Takođe, urađena je i kompletna rasveta u fiskulturnoj sali. Ostalo je još samo krečenje da se uradi. Na početku prošle godine smo dobili novu sportsku opremu zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta i Sportskom savezu Beograda tako da smo dobili nove košarkaške table, golove i lopte. Imamo odličnu saradnju sa opštinom Mladenovac i gradom Beogradom. Površina sale je 560 kvadrata, parket je u pristojnom stanju, jedino je trebalo hoblovanje i lakiranje i da se obeleži tako da sada imamo najbolje uslove na teritoriji naše opštine s obzirom na visinu sale i činjenicu da je izgrađena 1992. godine – rekao je Đorđević.

Predsednik gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, istakao je da je u ovoj školi za kratko vreme urađena dva značajna projekta.

– Vrednost radova zajedno sa promenom rasvete je oko 700.000 dinara, a u Osnovnoj školi „Bisa Simić“ urađen je još jedan projekat, a to je sređivanje prostorija vrtića u šta je uloženo 1.200.000 dinara. Iskoristio sam priliku da sa direktorom i zaposlenima razgovaramo o nekim problemima koje treba rešiti. Čuo sam predlog kada je u pitanju energetska efikasnost i sređivanje spoljnje fasade škole. Naš interes je da ulažemo u osnovno obrazovanje kako bi stalno unapređivali uslove za rad učenika i nastavnika. Trudićemo sa da ove godine prioritet bude na zahtevima roditelja kada je u pitanju obezbeđivanje boljih uslova u samim učionicama. Dugo godina nisu menjane klupe u smislu anatomske građe, takođe osvetljenje je loše u učionicama, a dosta sredstava će biti uloženo u opremanje stručnih kabineta. Tražićemo od direktora da nam pripreme planove za narednih godinu, dve, a u pitanju je izgradnja i opremanje đačkih trpezarija. Želja nam je da se vratimo u vreme kad su đaci u školama dobijali ručak i deca imala obezbeđene obroke. Živimo u vremenu gde se brzo živi, gde nemamo vremena da se posvetimo deci. Po nekim istraživanjima veliki broj dece odlazi u školu da preskoči ručak. Želja nam je da sredimo trpezarije i iskoristimo jednu kuhinju, a to je kuhinja koja zadovoljava potrebe vrtića, i to će biti veliki iskorak kada je u pitanju briga o deci i jedan veliki projekat za zdraviju naciju. Prvo ćemo o svemu konsultovati grad Beograd, a u nekim prvim koracima svi su dali pozitivno mišljenja na ovakav predlog. Trudićemo se da obezbedimo sredstva koja nisu mala ali kada ulažemo u decu mislim da je svaki dinar opravdan – rekao je Glišić.

Izvor GO Mladenovac