Prvi ovogodišnji uspeh mladih mladenovačkih atletičara

Prvi ovogodišnji uspeh mladih mladenovačkih atletičara

Na Otvorenom prvenstvu Beograda u konkurenciji pionira (do 16 godina). Atletski Klub Mladenovac je osvojio 5 medalja. Jednu zlatnu – Lana Spasojević (1500m) i 4 srebrne – Maša Milojkić (1500 m), Lena Radonjić (800m), Milica Jovanovic (300m) i Dragan Živković (800m) . Medalje je predao Dane Korica, legendarni jugoslovenski šampion u atletici i aktuelni sekretar Sportskog saveza Srbije.

Treba istaći sjajnu Milicu Jovanović koje je iako bolesna, istrčala odlično vreme (43.55) na 300 m. I, ostali takmičari AK Mladenovac, Nadja Milošević, Kalina i Petra Žujević , Danica Arsić i Dušan Mihailović bili odlični . Od njih se očekuju medalje na sledećim takmičenjima.

Uspeh mladenovačkih atletičara je tim veći jer nemaju zadovaljavajuće uslove za rad. Staza na stadionu je uništena, „Selters“ je bez struje, a u zimskom periodu treniraju pomoću agregata ne bi li delimično osvetlili stazu. Takiođe za trenažni proces primorani su da se sele i na druge (ne)uslovne lokacije bazen, park..). Od obećane izgradnje atletske staze za sada nema ništa. Po rečima dece, njima bi značilo i da se delimično uredi atletska staza na stadionu.

Svakako sve čestitke deci . trenerima Milošu Trivunoviću, doajenu naše atletike i Miri Lekić .

Narednih nedelja očekujemo u nastavku dvoranske sezone još medalja, a posebno na februarskom Prvenstvu Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *