Proslavljen dan Gerontološkog centra Mladenovac

Povodom 31.rodjendana Gerontološkog centra Mladenovac, koji je počeo sa radom 1988 godine i čiji je trenutni kapacitet 310 mesta u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama ovu ustanovu posetili su predsednik GO Mladenovac Vladan Glišić, republička poslanica Nataša Jovanović i brojni rukovodioci ustanova socijalne zaštite. Na svečanosti u Gerontološkom centru koji korisnicima obezbedjuje stanovanje, usluge socijalno- psihološkog rada, usluge ishrane, kao kompletnu zaštitu i zdravstvenu negu, obraćajući se prisutnima predsednik GO Mladenovac, Vladan Glišić izmedju ostalog je rekao:

– Korisnicima, osoblju i rukovodstvu Gerontološkog centra Mladenovac čestitam Dan ustanove sa željom da nastavite sa uspešnim radom i svake godine unapređujete kvalitet usluga. Pozdravio bih predstavnike Gerontoloških centara širom Srbije koji su danas sa nama i poželeo im dobrodošlicu u Mladenovac. Vaše prisustvo je još jedan dokaz da su svi u sistemu socijalne zaštite jedna porodica. Pre 31 godinu ova ustanova je primila svoje prve korisnike, svake godine ustanova je rasla i razvijala se tako da danas imamo objekat sa preko 300 korisnika koji će posle rekonstrukcije koja se upravo odvija biti još lepši. Gradska opština Mladenovac je uvek imala odličnu saradnju sa Gerontološkim centrom, kako u redovnim uslovima, tako i u vanrednim uslovima kada su ovde krov nad glavom našli sugrađani koji su zbog požara, poplave ili mraza morali da napuste svoje domove. Demografski trendovi su takvi da opština Mladenovac ima veliki broj starijih sugrađana i briga o starijim licima nameće se kao jedan od prioriteta socijalne politike gradske opština Mladenovac i Grada Beograda. Stariji Mladenovčani nisu građani drugog reda i imaće naše puno poštovanje i uvažavanje. Ove godine organizovaćemo putovanja i izlete na koje mogu da se prijave svi penzioneri sa teritorije naše opštine.Poštovani prijatelji, naši najstariji zaslužuju pažnju jer je izvesno da će jednog dana svako od nas doći u ove godine. Bez podrške koje smo dobili od naših najstarijih, Srbija sigurno ne bi bila na dobrom putu. Hvala vam i još jednom vam čestitam Dan ustanove Gerontološki centar – rekao je Glišić.

Prisutni su obišli odeljenja koja su do sada završena u poslu kompletne rekonstrukcije objekta započete septembra 2018. godine. Vrednost posla je blizu 135.000.000 dinara, a radovima je, između ostalog, predviđen novi sistem grejanja, nov enterijer, rekonstrukcije kuhinje, soba i kupatila kao i izolacija na objekta. Vršilac dužnosti direktora Gerontološkog Centra Mladenovac, Milovan Stojić pozdravljajući prisutne je rekao: – Zahvalio bih se svima koji su pomogli u realizaciji ovako velikog projekta. Što se tiče rekonstrukcije, sada smo već na pola puta i nadam se da će objekat biti gotov krajem maja. Svako naše odeljenje ima po 12 soba, odeljenja A i B su sa po 12 dvokrevetnih soba, odeljenje C je stacionarnog tipa i tu imamo takođe 12 soba sa po četvoro korisnika. Dok na odeljenjima D1 i D2 imamo devet i osam soba sa po šest stacionarnih kreveta.Rekonstrukcijom objekta će biti popravljen standard pružanja usluga, a to će ogledati kroz kompletnu obnovu kuhinje. Takođe, završena je podstanica za grejanje tako da su već sada računi sa novim sistemom grejanja upola manji. Vrednost radova iznosi oko 135 miliona dinara.Finansijska sredstva je obezbedila Vlada Srbije i kancelarija za ulaganje.

Dragan Nikolić