Promovisana monografija „Mladenovac na starim fotografijama“ autora Slavomira Vojinovića (video)

Promovisana monografija „Mladenovac na starim fotografijama“ autora Slavomira Vojinovića (video)

U mladenovačkoj Svečanoj sali Dr Elsie Ingils, održana je promocija monografije „Mladenovac na starim fotografijama“, autora Slavomira Vojinovića.

Reč je o dopunjenom izdanju. Prvo se pojavilo 2000. godine u kojem je autor kroz fotografiju hronološki prikazao pregled istorije Mladenovca i gde se kao na filmskoj traci nižu slike železnicke stanice, ulica i glavni trg, spomenik u centru grada, crkva, trgovačke i zanatske radnje, kafane i zabave, začetak industrije, Selters banja, kulturno-umetnicka društva, škole, lekari, apoteke, humana društva, Sud, Ratovi 1912-1918, politička okupljanja, ljudi, događaji, izdavči razglednica i fotografija…

O monografiji pored autora govorili su u ime izdavača, Zoran Jocić, član veča GO Mladenovac, Slobodan Stanković, glavni i dgovorni urednik “Mladenovačkog Glasa” i likovni kritičar Radiša Marinković.

Vojinović je rođen 1951. godine u Šepšinu. Bio je dugogodišnji urednik Radio Mladenovca i RTV Mladenovac, a objavio je još monografije „Manastiri Kosmaja“, „Vojvoda Katić 1896-2006″,“Vina Srbije“, „Sabori u Srbiji“ „Snovi u boji (samouki slikari Srbije)“,“Resavska Sveta Gora“, „Manastiri Beograda“.

Monografiju “Mladenovac u starim fotografijama” štampala je GIR MS Štampa iz Mladenovca, vlasnika Miroslava Stevanovića.

Snimak celog toka promocije možete pogledati na našem linku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *