Poznat program obeležavanja Gradske opštine Mladenovac

Poznat program obeležavanja Gradske opštine Mladenovac

Gradska opština Mladenovac obeležiće Dan opštine, 2. avgust nizom kulturnih dešavanja.
U nastavku Кulturnog leta, od 25.7.-29.7. u atrijumu fontane, ljubitelji likovne umetnosti moći će da pogledaju izložbu radova učesnika Likovne kolonije „Mladenovac 2022.“
Poslednjeg dana jula, u Velikoj Ivanči biće organizovana tradicionalna manifestacija „Igrale se delije“, posvećena velikom srpskom pesniku Miloradu Petroviću Seljančici. U Crkvi Sv. Dimitrija u tom selu, od 18 sati, biće organizovana promocija zbornika, a od 20 sati kulturno – umetnički program u dvorištu izdvojenog odeljenja OŠ „Кosta Đukić“.
Dan despota Stefana biće obeležen 1. avgusta u manastiru Pavlovac, sa početkom u 10 sati, a iste večeri od 18 sati, program će biti nastavljen u porti Crkve Sv. Ilije u Crkvinama gde se nalazi spomenik koji čuva sećanje na despota Stefana Lazarevića.
Na Dan opštine, 2. avgusta, u velikoj sali Centra za kulturu i turizam, sa početkom u 16 sati, biće upriličena Svečana Akademija na kojoj će biti uručena najviša priznanja opštine.
Najmlađe Mladenovčane 2. avgusta na gradskom trgu, od 17:30 do 19 sati, očekuje sjajna zabava, razne igre i druženje sa magičnim herojima uz poznate animatore iz beogradskog „UV Densa“.
Deca će biti u prilici da se druže sa Duhom iz lampe, robotom koji je visok tri metra, Zlatnom rajskom pticom i elegantnom junakinjom Violet.
Кoncert poznatog Mladenovčanina Petra Nisića zakazan je za 20 sati. Nisiću će se na bini, na platou ispred zgrade opštine, pridružiti još jedan Mladenovčanin, Aleksandar Damnjanović. Od 21 sat za Mladenovčane će pevati Adil Maksutović.
Da podsetimo, današnja naselja u mladenovačkom kraju pominju se još u srednjem veku, dok su prvi znvanični podaci o naselju na ovom području iz 1528. godine. Кralj Aleksandar Obrenović je 2. avgusta 1893. godine, ukazom, Mladenovac proglasio varošicom i od tada počinje moderna istorija Mladenovca.

Preuzeto sa Fb stranice Opština Mladenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *