Pola tuceta u mreži Vinče

Mladenovčani će zahvaljujući pobedi od 6:1 nad ekipom Vinče prenoćiti na deobi čelne pozicije Prve Beogradske lige.Gosti su ispraćeni sa pola tuceta u mreži i sad je sasvim izvesno da se borba za plasman u viši stepen takmičenja nastavlja u troje.
Dunavac i Mladenovac imaju isti broj bodova(33) dok je Boleč trećeplasiran sa ( 31) ali Gročani i Bolečani imaju utakmicu manje u kojoj slove za favorita. Mladenovčani su u duelu protiv Vinče demonstrirali efikasnost,disciplinu u igri i pokazali da se u utakmicama koje će „prelomiti prvenstvo“ mogu osloniti na spoj mladosti i iskustva. Vlada Nikolić je postavio rampu ispred svog šesnaesterca kao u danima dok je branio boje drugoligaša sa Seltersa, Arsić i Stevančević su prosto „pohapsili“ protivničke napadače,Janković je- hranio loptama Brkića…Ma sve je funkcionisalo kao švajcarski sat gde skazaljke plene otkucajima.
Bilo je to lakih šest komada i primljen pogodak iz jedanaesterca u završnici susreta kad je trener Spasić trojicu najiskusnijih -Nikolića,Jankovića i Brkić zamenio Miloševićem,Matićem i Petrovićem koji tek fudbalski stasavaju. Već posle prvog dela igre bilo je jasno da će bodovi ostati na Seltersu jer su Bulat u 14, Pantić u 18, Brkić u 30 i Filip Stevanović u 42 minutu zatresli mrežu gostujućeg golmana Ristivojevića.
Goleadu u drugom delu nastavio je Filip Stevanović u 50 minutu svojim drugim pogotkom da bi Miloš Nikolić u 60 minutu postigao šesti odnosno šesnaesti gol koji su Mladenovčani postigli na tri prolećne utakmice. Strelac počasnog gola za goste bio je Djordjević u 70 minutu iz jedanaesterca. Ako žele plasman u viši stepen takmičenja za Mladenovčane je svaka utakmica biti ili ne biti.
Naredni prvenstveni duel Mladenovčani gostuju u Ropočevu a onda na Selters dolazi direktan protivnik u borbi za plasman u Beogradsku zonu, ekipa Dunavca iz Grocke . Stadion Selters.Gledalaca 150. Sudija Luka Simić(Beograd) OFK Mladenovac- Radojević, Stevančević, Arsić, V. Nikolić(Milošević), D.Stevanović, Janković(Matić),M.Nikolić, F.Stevanović, Brkić(Jovanović) Bulat ,Pantić Vinča –Ristivojević,Lolić,Šiljaković, M.Djordjević,Dobrijević,I.Djordjević,Jovanović,Ramić,Majić, Pušica,Milovanović.

Dragan Nikolić

fkmlad