Početak novih nadanja OFK Mladenovca

Subotnjim okupljanjem na gradskom stadionu Selters, OFK Mladenovac započeo je pripreme za nastavak prvenstva u Srpskoj ligi grupe Beograd. Četrnaesto mesto nakon jesenjeg dela u konkurenciji šesnaest klubova, osvojena samo tri boda više (16) od fenjeraša Stepojevac Vage, postignuto najmanje pogodaka u ligi (10) svakako da su dovoljni parametri za strepnju i upozorenje klupskoj upravi i stručnom štabu da je neophodno pronaći adekvatna pojačanja ne bi li se sačuvao teškom mukom izboreni ligaški status.
Sada je očigledno i da se promašilo sa pojačanjima uoči tako željenog povratka u republički rang takmičenja.Trener Višnjić u nastavku prvenstva neće više računati na one od kojih se tokom jeseni očekivalo da donesu prevagu i sigurnost, ali nažalost ispostavilo se da je njihov učinak bio nezadovoljavajući.To što su se Vujošević i Tihomir Popović upisali u strelce nije bilo dovoljno za celokupni zbir i tabelarni uspeh jer su ostvarene samo tri pobede i sedam nerešenih ishoda. Pored njih uprava je odlučila da ne produži saradnju sa Pojužinom, Sretenom Popovićem, Jovanom Nikolićem , Sarićem, Živanovićem i Vukićevićem. Ako se ima u vidu da su duže vreme povredjeni Anakijev i Miloš Nikolić (nedavno operisan) onda je jasno da je neophodno brzo reagovati tokom aktuelnog prelaznog roku.
Nova lica na prvom okupljanju bila su Malen Milivojević (Borac Žabari) Branislav Arsić i Marko Milovanovic (OFK Arandjelovac) kao i Miloš Djorjević (Internacional Beograd). Ne bi se moglo reći da Milivojević nije poznat mladenovačkoj publici jer je ponikao u mladjim selekcijama OFK Mladenovca, beležio nastupe još 2011.godine u drugoligaškoj konkurenciji, nastupao i republičkom rangu ali onda je usledilo njegovo lutanje u niželigaškim klubovima iz okruženju. Koliko je ostalo od njegove hitrine i da li je moguća rehabilitacija karijere ostaje da se vidi u narednom peridu. Zanimljivo je da je nastupio i na nedavno održanom tradicionalnom mladenovačkom Novogodišnjem turniru u malom fudbalu gde je proglašen za najboljeg strelca u kategoriji seniora.
Tokom sprovodjenja kondicionog ali i tehničko-taktičkog dela priprema OFK Mladenovac će odigrati nekoliko kontrolnih utakmica. Mladenovčani će u ovom zimskom period za protivnike uoči nastavka prvenstva i premijernog duela protiv Stepojevac Vage na Seltersu odmeriti snage sa Radničkim iz Sremske Mitrovice, BSK-om, Brodarcem, Zviždom, beogradskim Radničkim, Dinamom iz Pančeva…
Evidentno je da klub u prethodne tri godine nije iznedrio kvalitet. Nijedan igrač nije nastavio karijeru u saveznom stepenu takmičenja već su usledili prelasci u nižerazredne timove koji su očigledno pojedincima nudili i bolje finansijske uslove. Kada je reč o igračima koji su ponikli u mladjim selekcijama OFK Mladenovca moglo bi se konstatovati da su možda pojedinci bili i u senci „transfer promašaja“ od kojih se očekivalo da na terenu proliju više znoja i pomognu u osvajanju bodova i mesta koje bi na tabeli bilo mnogo dalje od zone ispadanja.
Vreme curi i zato je bitno vući racionalne poteze tokom zimskog prelaznog roka koji traje od 14. janura do 6. februra. Svaki promašaj u odabiru pojačanja mogao bi imati po Mladenovčane nesagledive posledice ako se ima u vidu trenutno stanje na tabeli.
D. Nikolić