Opštinski prijem za ovogodišnje učesnike Sajma etno hrane i pića

Opštinski prijem za ovogodišnje učesnike Sajma etno hrane i pića

Na nedavno održanom beogradskom Sajmu etno hrane i pića svoj štand imala je i Gradska opština Mladenovac. Sajam je održan po šesnaesti put i predstavlja  regionalnu  smotru  prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način. Reč je o nacionalnim specijalitetima, proizvodima karakterističnim za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina.

Mladenovačku opštinu na štandu GO Mladenovac  predstavljali su Poljoprivredno gazdinstvo „Živanović“, Udruženje “Vredni Šumadinci”, Poljoprivredno gazdinstvo“Janković“, Poljoprivredno gazdinstvo “Azdejković”, Kompanija “Bibli”, “Agrose”, specijalizovana zadruga za koze “Alpino produkt”, Poljoprivredno gazdinstvo “Stanković”, Branislav Pajović PR usluge smeštaja „Baš u inat babarogama“, Poljoprivredno gazdinstvo “Mladenović”, “Vredne ruke Rabrovca”, “Od predaka za budućnost”, Poljoprivredno gazdinstvo „Petrović“, Poljoprivredno gazdinstvo „Marković“, Udruženje građana “Varovnice” i Destilerija „Despot”, Klub „Ideja” gost sa opštine Pale. Takođe svoj štand je imao i mladenovački brend  i višegodišnji osvajač priznanja Mlekara”Granice”.

Na 16 . Sajmu etno hrane i pića, nagrađeni su Mlekara “Granice” za  fermentisane mlečne proizvode, specijalno priznanje za kontinuirani kvalitet pripalo je Kompaniji “Bibli”, u konkurenciji jakih alkoholnih pića specijalna nagrada pripala je Destileriji ”Despot” za njihovu rakiju od dunje i viljemovke, diplomom je nagrađeno Udruženje “Od predaka za budućnost” za proizvode od voća, tačnije za džem od borovnice i slatko od smokava, dobitnk specijalnog priznanja za prozvod bagremov med je Udruženje građana „Varovnice“ a nagradu je dobilo i Gazdinstvo “Mladenović” za sok od jabuke.

Mladenovačkim učesnicima Sajma etno hrane i pića, prijem je u Svečanoj Sali Dr Elsie Ingils priredio Vladan Glišić, predsednik GO Mladenovac, kojem su prisustvovali predsednica Skupštine Gordana Dimitrijević Bjeličić i član opštinskog veća Zoran Jocić.

Izlagačima sa ovogodišnjeg Sajma uručena je monografija”Mladenovac na starim fotografijama” publiciste Slavomira Vojinovića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *