Održana promocija takmičenja za najbolju  tehnološku inovaciju

Održana promocija takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju

Mladenovačke učeničke kompanije proteklih godina imale su izuzetno zapažene uloge ne samo na domaćim već i međunarodnim takmičenjima .

To je bio povod da se u Svečanoj Sali „dr Elsi Ingils“ održi promocija  takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju  na kojoj su prezentovane i konkretne primene inovativnih tehnoloških procesa.

Promociji, odnosno prezentaciji prisustvovali su Vladan Glišić, predsednik GO Mladenovac sa svojim saradnicima, zamenikom Dejanom Vićovcem , Gordanom Dimitrijević- Bjeličić, predsednicom Skupštine mladenovačkog opštinskog  parlamenta, potpredsednikom Dušanom Ignjatovićem, većnicima Dejanom Stepanovićem i Dejanom Ivkovićem.

Svoj doprinos promociji dao je i Klub privrednika Mladenovca , a predavanje je održao i prof. Dr Dragan Povrenović, profesor Tehnološko –metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Prezentacije  su održale:

 Učenička kompanija „Moveably“ iz Gimnazije Mladenovac  predstavivši svoju aplikaciju pomoću koje se može organizovati transport bilo koje vrste tereta. Ova kompanija zauzela je 2. mesto na takmičenju „Najbolja tehnološka inovacija“ 2022. godine.

Iz mladenovačke Gimnazije svoju inovaciju predstavila je i kompanija „Ingreilens“koja daje upustva kako od sastojaka iz u svog doma napraviti zdrav i kvalitetan obrok. Oni su učesnici takmičenja za 2023. godinu.

Kompanija „Fixit“ iz Tehničke škole predstavilla je inovaciju „Svi majstori na jednom mestu“ koja povezuje majstore i njihove potencijalne korisnike usluga. Učesnici su takmičenja za 2023. godinu.

Međunarodno priznata učenička kompanija „Sixtx Sense“iz Tehničke škole koja je inovirala uređaj za slepe i slabovide. Osvojili su  prvo mesto na takmičenju „Najbolja tehnološka inovacija 2020“ kao i treće mesto na takmičenju u Lisabonu.

Zanimljivo je da su na promociji svoje učešće kroz pitanja, komentare i predloge  uzeli i mladenovački privrednici .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *