NOVI POČETAK TRENERA NIKOLIĆA NA SELTERSU

Podrhtavanje tla na ionako ruiniranom Seltersu dobilo je epilog nakon „snažnog udara“ ispod Kalemegdanske tvrđave. Šesti poraz mladenovačkog srpskoligaša bio je ujedno znak za alarm i rastanak sa dosadašnjim šefom stručnog štaba, Milošem Višnjićem koji je preuzeo na sebe odgovornost za seriju loših rezultata koji su kulminaciju doživeli u subotnjem matineu i to u duelu njegovih izabranika sa fenjerašem Polet Dorćolom kojem je bilo potrebno devetsto i „kusur“ minuta da konačno uknjiži prvu ovosezonsku pobedu. Slučaj ili mladenovačka fudbalska jalavost, hteli su da se tim predvođen nekadašnjim trenerom OFK Mladenovca, Nebojšom Vučićevićem zasladi bodovima i stavi u ulogu povratka otpisanih, što je ujedno značilo da je na Seltersu vreme za novu fudbalsku filozofiju koja se temelji na slaganjem i preslaganjem postojećeg, odnosno onog što je i Višnjić zatekao bez prevelikog izbora i mogućnosti da kreira unutar timsku konkurenciju.
Rukovodstvo kluba posle poraza od GSP Polet Dorćola(2:1) odlučilo je da poverenje novog šefa stručnog štaba ukaže Zoranu Nikoliću, koji neće imati previše vremena za upoznavanje sa igračkim kadrom jer je već u sredu na programu vanredno kolo u kojem Mladenovčani dočekuju trenutno prvoplasirani Brodarac. Ranjeni Mladenovčani će izaći na megda u najnezahvalnijem trenutku i to trenutno najubojitijem ligaškom napadu (27 postignutih golova) odnosno najboljoj odbrani u ligi (primili 8 golova).
Nikolić je bio trener Mladenovca u dva navrata. Slobodno se može reći da pripada onima koji su ostavili trag u mladenovačkom fudbalu, kako na terenu kao ubojit strelac, tako i na samom početku svoje trenerske karijere koja je išla uzlaznom putanjom jer je Nikolić diplomirao na višoj trenerskoj školi i prvi je mladenovački fudbalski stručnjak koji je stekao trenersku UEFA A licencu.
Igračku karijeru je započeo je 1975. godine u petlićima mladenovačkog Radničkog i to kao golman. Sa šesnaest godina postao je prvotimac „Drapšinaca“, da bi se ubrzo obreo u omladincima Crvene zvezde gde su mu između ostalih treneri bili Dragoslav Šekularac i Vladica Popović.
Po povratku iz vojske ustalio se u prvom timu Radničkog i postao najbolji strelac sa dvadeset pet postignutih golova tokom prvenstvene sezone. Zatim je usledio prelazak u redove tima sa Seltersa koji se takmičio u Drugoj srpskoj ligi. Tokom igračkih dana, Nikolić je nastupao još za Omladinac (R), Šumadiju , Zmaj (V. K) i Student.
Kad je reč o trenerskoj karijeri, Nikolić je debitovao na klupi Radničkog PDM, a zatim su sledili jagnjilska Šumadija, OFK Mladenovac, beogradski Obilić, FK Kovačevac, Sopot, član Prve lige Republike Srpske- Borac iz Bosanskog Šamca, Radnički iz Pirota, alžirski MOS Konstatina, kao i austrijski timovi Admira Tehnopool i Sussenbrunn i FK Aranđelovac.
Može li Nikolić da „razdrma“ ekipu? Da li će na terenu imati svoju produženu ruku u iskusnom Dušanu Tešiću kojeg je u fudbalsku vatru gurao na početku svoje trenerske karijere? Da li su fudbalski zeleni Đorđević, Stanković, Stojanović… spremni da njegove zahteve sprovedu u delo? Hoće li proraditi Miletić i da li će izvući maksimum od Kostića? Ima li možda džokera iz omladinskog pogona? Mnogo je pitanja, ali vreme nije preveliki saveznik u takmičenju gde svaka utakmica ima težinu eliminacionog značaja imajući u vidu da sledi nova reorganizacija takmičenja i povrataku pređašnje pretkornosko stanje sa osamnaest timova.
D. Nikolić.