NAVIJAČI OFK MLADENOVCA POKLONILI DRESOVE FUDBALERIMA

Nije nikakva novost da širim sveta fudbaleri poklanjaju dresove svojim navijačima, ali da navijači kupe i poklone dresove prvotimcima fudbalskog kluba i da na taj način izraze privrženost i podršku, sasvim sigurno da je reč o retkom ili jedinstvenom primeru izražavanja ljubavi na fudbalskim terenima.

Za taj potez vredan pažnje potrudili su se navijači OFK Mladenovca jer su iznenadili prvotimce četvrtoligaša koji sa još dva tima (Sremčica i TEK Sloga) vodi mrtvu trku za plasman u republički rang takmičenja. Iako su osvojili prvo mesto u jesenjem delu prvenstvu, Mladenovčani su u prolećnoj fazi delovali neprepoznatljivo u odnosu na tim koji je u novembru prošle godine zaposeo čelnu poziciju tako da su upali u krizu rezultata, bili izuzetno neefikasni jer nisu postigli gol punih 360 minuta i skliznuli na treće mesto, ali zbog svega toga nisu samo opravdano došli na udar kritike već su od vernih pristalica nagrađeni novom garniturom dresova koja kao da je u sebi nosila magiju tako da je u utakmici 25. kola ostvarena pobeda protiv lazarevačkog Borca(3:0) i nastavljen put ka zacrtanom cilju- plasmanu u Srpsku ligu.

Garnitura plavo – belih dresova na kojima piše “MALA TRIBINA VELIKI PRITISAK” poklon je samorganizovane grupe navijača OFK Mladenovca koji se duži niz godina okupljaju na maloj tribini gradskog stadiona Selters i veoma često gromoglasnim bodrenjem “daju vetar u leđa” kako igračima tako i stručnom štabu jer su skoncentrisani u neposrednoj blizini klupe za rezerviste. Poznato je da se na velikoj tribini okupljajaju i sa nje bodre fudbalere OFK Mladenovca članovi navijačke grupe “Demoni”, ali neki su se nakon “penzinisanja” prebacili na malu tribinu i čine deo družine koja se za samo nekoliko dana organizovala, prikupila novac i napravila jedinstvene dresove koje je poklonila fudbalerima.

Niko od prvotimaca OFK Mladenovca i stručnog štaba nije bio upoznat sa realizacijom ove navijačke ideje tako da su u subotu 4.maja doživeli prijatno iznenađene kada im je uručena nova garnitura dresova za koju su mnogi poželeli da u narednom takmičarskom ciklusu bude deo sportske opreme u kojoj će Mladenovačani izlaziti na megdan srpskoligaškim timovima. Nema dileme da su ovim potezom ljudi dobre volje i velikog navijačkog srca ispisali posebnu stranicu klupske istorije mladenovačkog kluba.