Na Seltersu bez struje i bez bodova: OFK Mladenovac -GSP Polet Dorćol 1:2

Na Seltersu bez struje i bez bodova: OFK Mladenovac -GSP Polet Dorćol 1:2

Posle beogradskih sedam lakih komada u duelu sa Sinđelićem, Mladenovčani ne prestaju da gutaju gorke fudbalske pilule.

Porazu od GSP Polet Dorćola prethodila je mračna uvertira jer je zbog nagomilanog duga i pristiglih tužbi isključena struja u klupskim prostorijama. Kako Mladenovac Uživo saznaje, na naplatu je pristigla samo prva tužba u iznosu od oko dva miliona dinara, a u postupku su još dve tako da je potraživanje EPS-a u milionskim iznosima koje su ozbiljno dovele u pitanje materijalno bitisanje kluba koji bi za dve godine trebalo da obeleži stogodišnjicu postojanja.
Nekadašnji drugoligaš kao da je postao igračka, moneta za potkusurivanje „uvređenih i povređenih“ koji preko njegove kase nisu uspeli da ostvare lične interese, ali i stavljanje „vrućeg krompira“ u ruku uprave koja nema rukovodstvenog potencijala i materijalnih mogućnosti da se izbori sa nasleđenim dugovima.

Ne treba zaboraviti da su Zvezdine procente od prodaje Fiorentini Alekse Terzića, nekadašnjeg pionira kluba sa Seltersa, „progutale“ brojne tužbe i neizmirene obaveze prema bivšim igračima , tako da je OFK Mladenovac bio i ostao u velikim dugovima sa kojima se teško može izboriti jedan zonaš ako se ne pronađe finansjer ili opština ne priskoči u pomoć da koliko-toliko osvetli trenutno mračnu Selters poljanu.

U nisku problema nadovezuje se i informacija da aktuelnom igračkom kadru nisu isplaćene sve plate.

U nekim drugim okolnostima „glava izveštaja“ sa fudbalske utakmice odigrane između OFK Mladenovca i GSP Polet Dorćola izgledala bi drugačije. Ovako se novi poraz našao u senci finansijskih problema, a to što je oba gola za gostujući tim postigao Mladenovčanin Jovan Miletić samo je so na ranu.

Mladenovčani nisu iskoristili jedanaesterac, tačnije u 37. minutu najstrožu kaznu izveo je Momčilo Krstić, ali njegov udarac sa kreča zaustavio je golman Ačanski.

U drugom poluvremenu centralna figura bio je Jovan Miletić, koji je najpre u 51. minutu nakon dobrog proigravanja svojih saigrača Janjića i Pojužine iz neposredne blizine savladao golmana Marka Đorđevića.

U 81. minutu Nikola Kostić je postigao gol za fudbalsku slikovnicu. Sa sedamnaest metara iz slobodnog udarca „ubio je pauka“ u desnom uglu golmana Ačanskog koji je paradom samo ulepšao egzekuciju igrača koji nikako da u potpunosti pokaže svoj potencijal već se utapa u mladenovačko sivilo.

Bod je za Mladenovčane ostao pusti sanak pet minuta kasnije kad je Jevtić u šesnaestrcu na nepropisan način zaustavio Miletića, koji je na sebe preuzeo odgovornost i preciznim udacem jedanaesterac pretvorio u pogodak što će se ispostaviti konačnim ishodom prvenstvenog duela 22. kola Beogradske zone.

OFK MLADENOVAC- GSP POLET DORĆOL

Stadion Selters.Gledalaca 50. Sudija Martin Radivojević (Lazarevac). Strelci: Kostić u 82. minutu za Mladenovac, Miletić i 51 i 86 (penal) za GSP Polet Dorćol. Žuti kartoni: Stojanović (OFK Mladenovac), Vuletić, Tatomirović, Pojužina, Petković (GSP Polet Dorćol).

OFK MLADENOVAC: Ma. Đorđević, Mi. Đorđević, Milinković (od 46. Stevanović), Vukićević, Borikić (od 66. Jevtić), Kuzmić (od 54. Varagić), Tešić, Nastasijević (od 46. Kostić), Krstić (od 66. Sokolović), Stojanović, Matejić.

GSP POLET DORĆOL: Ačanski, Vuletić, Tatomirović, Ilić (od 72. Stupić), Pojužina, Petković, Đorđević, Jovanović. Jovičin, Janjić (od 72. Ivanković), Miletić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *