Mladenovčani rastužili „Park vukova“

Ekipa Ofk Mladenovca na najlepši mogući način započela je prvenstvenu trku u Beogradskoj zoni. Premijerni susret prvog prvenstvenog kola odigran u Sopotu potpuno zasluženo pripao je timu sa Seltersa koji je minimalnim rezultatom i zahvaljujući pogotku Vladimira Milića u 84 minutu savladao mlad i nedovoljno uigran tim Sopta rezultatom 1:0.
Ako se ima u vidu da je u trenutku kad se zatresla mreža golmana Despota Mihajlovića , OFK Mladenovac imao igrača manje jer je arbitar Filip Milinković isključio Matejića u 75 minutu zbog prigovora ili psovke kojoj je prethodio poništen pogodak i diskutabukna ofsajd pozicija u kojoj se našao bivši mladenovački internacinalac onda soptski trijumf za Mladenovčane dobija još više na značaju.
Od samog početka susreta Mladenovčani su delovali dominantnije, imali loptu više u posedu i čvrstim presingom uporno sabijali domaći tim u zgusnuti prostor ispred šesnaesterca, ali nikako nisu uspevali da probiju bedem i zatresu mrežu Mihajlovića. Redjale su se prilike, Matejića u dva navrata, odličan udarac sa ruba šesnaesterca koji je uputio Pantić a lopta za tridesetak santimetara prohujala pored desne donje stative da bi promašaji kulminirali u poslednjim trenucima prvog dela susreta kad se sa domaćim čuvarom mreže našao oči u o oči Miša Nikolić ali u situaciji kad se sa tribina stekao utisak da je napadač Mladenovca mogao da upita Mihajlovića u koji ugao da pošalje loptu on je dekoncentrisano šutirao pravo u njega.
U nastavku susreta Mladenovčani su mogli biti debelo kažnjeni za promašaje jer se štoper “vukova” Janković, kao iznikao iz zemlje našao potpuno sam u šesnaestercu posle centaršuta sa leve strane ali umesto loptu da pošalje u gol iz neposredne blizine odakle je bilo teže promašiti nego pogoditi mrežu on je poslao preko gola toliko jako da se stekao utisak kako bi brže lopta posle njegovog udaca doletela od Sopota do Mladenovca nego što bi stigao bilo koji autobus u punoj brzini. Bio je to jedini momenat u kojem je pukla fudbalskaograda koju su ispred golmana Nikole Marića “sazidali” odlično upareni čuvari prostora -kapiten Vladimir Nikolić i Milan Stevančević.
Kako je vreme odmicalo Sopot je kondiciono padao što su Mladenovčani kažnjavali igrom koja se preselila sa sredine terena na bočne pozicije. U 85 minutu odlično je prodro po desnoj strani Nikola Kostić, pravovremeno poslao loptu prema Vladimiru Miliću koji je pratio tok akcije, ponudio se za prijem u pravom trenutku i na pravom mestu a onda hladnokrvno uputio loptu u nebranjeni deo mreže što će se nekoliko minuta kasnije ispostaviti i za konačan rezultat.
Imali su Mladenovčani i u zaostavnom vremenu neiskrišćen zicer ali na njihovu sreću to nisu kaznili fudbaleri Sopota koji su u finiš utakmice ušli kao sa tegovima na kopačkama. Rezervista Filip Stevanović izbio je sam pred golmana Mihajlovića i umesto da udarcem u gol odgonetne sve sumnje po pitanju pobednik, on se upustio u nepotreban dribling tako da je prilika otišla u nepovrat.
Komšijski derbi obeležio je kuriozitet koji može predstavljati značajan elemenat fudbalske analitike u nastvku prvenstva ili ligaške sudbine ova dva kluba. Za razliku od gostujućeg tima koji je bio sastavljen isklučivo od igrača koji su rodjeni ili ponikli na teritoriji mladenovačke opštine, u domaćoj ekipi nije bilo mesta ni za jednog igrača koji je fudbalski sazrevao u Sopotu.Reklo bi se da je domaći tim bio sastavljen isključivo od “legije stranaca”

Stadion Park Vukova . Gledalaca 300. Sudija: Filip Milinković(Beograd)
FK Sopot : Mihajlović, Milić, Ristivojević, Kunčer, Janković, Stojanović, Sladaković, Čapljić , Mirković (Ćakić), Banjac (Milovanović), Marić.
OFK Mladenovac: Marić, Maksimović, Stevančević, Vukićević, V.Nikolić, D-Stevanović,Kostić(U.Petrović), M.Nikolić (Kretić), Pantić ( F.Stevanović), Matejić, Milić.

D. Nikolic