Još jedan „Made in Ковачевац“

Kulturno umetničko društvo “Ljubomir Ivanović Gedža” iz Kovačevca i ove godine biće organizator Medjunarodnog festivala folklora “MADE IN КОВАЧЕВАЦ” koji će se održati od 29. juna do 1. Jula. Na festivalu koji se održava treći put za redom i za koji rukovodtvo kulturno- umetničkog društva ima cilj da postane tradicionalni, za sada je izvesno da će nastupiti pet ansambala dok se očekuje da narednih dana učešće potvrdi i kulturno umetničko društvo iz Hrvatske.

Posetioci će ove godine moći da pogledaju nastupe Ansambla “Makedonija” iz Skoplja, KUD-a “Baščaršija” iz Sarajeva koje postoji sedam decenija , Folklornog ansambla “Nikola Djurković” iz Kotora i Folklorne skupine “Cirkulane” iz Ptuja. Očekuje se da i ove godine bude organizovan propratni program koji takodje ima za cilj da približi kulturno i muzičko stvaralaštvo mladih koji žive u bivšim jugoslovenskim republikama. Kada je reč o satnici nastupa, poznato je da će svi koncerti počinjati u 20 sati i 30 minuta i da će se muzički program održavati u Domu kulture “Ljubomir Ivanović Gedža”.

Svakako treba napomenuti da KUD “Ljubomir Ivanović Gedža” očekuje veliki broj nastupa kao što su gostovanje u Ohridu , učešće na Medjunarodnom festivalu folklora u Vlaškoj koji je na programu u julu , zatim slede gostovanja u Poljskoj od 6. do 13. avgusta, u Tirani od 18. do 23. septembra i nastup u Trbovlju u Sloveniji koji je zakazan za sredinu oktobra.

D. Nikolić