Izvučeni parovi mladenovačkog Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

Izvučeni parovi mladenovačkog Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

Na ovogodišnjem turniru u malom fudbalu koji će sutra u 17 sati i 30 minuta biti svečano otvoren učestvovaće 32 ekipe u seniorskoj i 10 u konkurenciji veterana.

Zanimljivo da je ove godine prijavljen i veliki broj iz okolnih gradova, Beograda, Smederevske Palanke, Topole, Sopota…

Kao uvertira takmičenju po grupama odigraće se trijagonale uz učešće gostiju iz bratskih opština, Gornje Radgone i Pala.

Nakon toga u premijernim duelima sastaju se od 18 sati 30 minuta Cela Familija – SIM Enterijer (Đurinci). a od 19.10 Promo kids – Centrale

Žrebu je rukovodio Radoslav Stojić, dugogodišnji član organizacionog odbora, a bili su prisutni i član veća GO Mladenovac Dejan Ninković, kao i Miljan Novović, predsednik Sportskog saveza Mladenovca.

Kad je reč o ovom turniru u gradu pod Kosmajem istorija kaže:

Od 8. avgusta 1982. godine sportski sadržaj Mladenovca postao je bogatiji zahvaljujući Sportskom centru jer je tog dana pušten u rad ovaj objekat sa oko 9. 000 kvadratnih metara. U to vreme jedan od najfunkcionalnijih i najlepših sportskih objekata SFRJ, izgrađen samodoprinosom građana, zahvaljujući direktoru Vitomiru Prokiću, uredniku „Mladenovačkih novina“ Slobodanu Stankoviću, kao i redakciji Radio Mladenovca postao je tih dana fudbalski epicentar Šumadije.
U sportskoj hali sa 1616 stolica na terenu 43×20 metara organizovan je prvi turnir u malom fudbalu koji je privukao veću pažnju gledalaca nego utakmice mladenovačkih timova koji su se borili za prvenstvene bodove. Lopta se sa velikog travnatog terena preselila na parket mladenovačkog Sportskog centra što je izazvalo neverovatnu euforiju i turnir u malom fudbalu izdiglo je iznad svih mladenovačkih dešavanja.
Finalni susret između ekipa „Kor Banje“ i „Karioka“ koja je bila sastavljena od fudbalera kovačevačke Mladosti izazvao je nezapamćeno interesovanje publike. Organizatori turnira nekoliko minuta pre finala doneli su odluku da otvore sva četiri ulaza na tribine tako da je hala podsećala na prepunu kutiju šibice. Pobednik prvog turnira u malom dudbalu održanom u mladenovačkom Sportskom centru bila je ekipa Kor Banje koja je slavila rezultatom 2: 0 golovima…..

Mladenovački ljubitelji „igre na petoparcu“ imali su proteklih decenija mogućnost da vide brojne majstore loptanja, a možda i predstojeći iznedri nekog novog ljubimca.

Pokrovitelj turnira je GO Mladenovac , a ovogodišnji nagradni fond iznosi 750 hiljada dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *