I bi turnir…

I bi turnir…

Spuštena je zavesa na još jedan Novogodišnji turnir u malom fudbalu. O kvalitetu turnira na kojem tridesetsedmogodišnji igrač bude proglašen najboljim, onda ne ostaje ništa drugo nego da Mladenovčani u bliskoj budućnosti organizuju loptanje Gerontoloških centara Srbije. Biće to prilika da možda dobijemo i najboljeg deku golmana, kao i najboljeg deku golgetera . Neko bi možda poručio onim mlađima – Momci krivi ste zato što imate dvadeset i neku, pred vama nije nikakva fudbalska budućnost jer su u odnosu na vas bolji oni koji su blizu četvrte decenije.

U svakom slučaju, svi koji vole mali fudbal i stalo im je do kvaliteta i očuvanja tradicije trebalo bi posle taze završenog turnira da se zapitaju gde su se izgubili kvalitet i fudbalska mladost.

Pobednik u konkurenciji  seniora je ekipa Braka koja je u finalu rezultatom 5:2 savladala Kubis. Prvoplasirani tim je osvojio 300 hiljada dinara dok je poraženom finalisti pripalo 150.hiljada dinara.

Treće mesto i 50 hiljada dinara osvojila je ekipa Perionice MDM koja je nakon penala savladala AS Dragi. U regularnom toku susret je završen rezultatom 3:3.

Za najboljeg igrača je proglašen Darko Matejić, a najbolji golman turnira je Nemanja Janićijević koji su nastupali za Barku, dok je prvi strelac turnira Lekić (12 golova) iz Bar Bara.

Prvoplasirana ekipa veterana je Libar Hom (nagrada 70 hiljada dinara), drugo mesto je osvijila AS Dragi (20 hiljada dinara) i treće Kubis (10 hiljada dinara).

Najbolji igrač  u konkurenciji veterana je Goran Spasić, golman Viktor Marniku (libar Hom),  a najbolji strelac je Uroš Ukropina koji je nastupao za Kubis.

Umesto zaključka koji se odnosi na dešavanja sa i pored parketa, Mladenovac Uživo kad je reč o upravo završenom turniru poslužiće se citatom Meše Selimovića-Prošlost je iza, učite iz nje. Budućnost je ispred, pripremite se za nju. Sadašnjost je ovdje, živite je.

Naša sadašnjost je to što jeste. Ne znamo samo kako da je nazovemo pravim imenom kad je reč o mladenovačkom turniru u malom fudbalu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *