Fudbalski savez Beograda dobio novog predsednika: Četvorogodišnji mandat Marku Zdravkovića

Fudbalski savez Beograda dobio novog predsednika: Četvorogodišnji mandat Marku Zdravkovića

Na danas održanoj  Izbornoj sednica 54. saziva Skupštine Fudbalskog saveza Beograda izabrano je novo rukovodstvo.

U prisustvu 34 od 39 delegata, za novog predsednika FSB jednoglasno je izabran je Marko Zdravković kojeg je predložio FSO Obrenovca.

Novoimenovani predsednik predložio je novi sastav Izvršnog odbora koji će u periodu od 2022. do 2026 donositi najvažnije odluke na teritoriji najmasovnijeg Fudbalskog saveza na teritoriji Srbije. Delegati su jednoglasno usvojili njegov predlog tako da su u IO FSB izabrani Darko Ramovš i Dijana Petrović Đorđević potpredsednici, a za članove Marko Ranković, Nenad Stanojević, Branko Babić, Dejan Nedić, Nenad Popović, Radenko Stevović, Vladimir Dišljenković i Stefan Babović.

 Članovi IO FS Beograda su na funkciju generalnog sekretara izabrali Miloša Mirkovića, koji će tako u Deligradskoj 27 zameniti dosadašnjeg generalnog sekretara Miroslava Stojanovića.

Delegat iz Crvene zvezde Goran Negić je zatražio da se sednica Izborne Skupštine FS Beograda odloži za sedam dana jer FK Crvena zvezda smatra da postoji proceduralna povreda Statuta FSB prilikom zakazivanja sednice.  Njegov predlog nije usvojen jer je predsednik Odbora za sprovođenje izbora u FS Beograda Miroslav Sever rekao da je izborna procedura u FS Beogradu, koja je počela 17. juna ove godine sprovedena bez ikakvih problema i završena na legitiman način 30. avgusta, kada je formirana i  aktuelna Skupština.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *