Fudbalski ćorci na Seltersu

Sladja polovina fudbalskog kolača otišla je u Boleč. Fudbaleri Mladenovca nisu uspeli na premijeri u prvom kolu Prve Beogradske lige da zatresu mrežu gostiju iz Boleča iako su u susret ušli sa ulogom favorita koji neskriveno želi plasman u viši stepen takmičenja.Jedno su bile želje, a drugo su trenutne mogućnosti.

Iskustvo Jankovića i Brkića stečeno na internacionalnoj sceni i ligama saveznog ranga takmičenja nije bilo dovoljno da se tokom devedest minuta pokrene poprilično zardjala fudbalska mašina sa Seltersa kojoj je neophodno podmazivanje ako se želi u Beogradsku zonu. Doduše Mladenovačanima se ne može pripisati nedostatak volje, ali odsustvo smirenosti u završnici akcija, česta i nepotrebna diskusija sa beogradskim arbitrom Vićentijevićem , teško vreme koje sabijalo dijafragmu kao i neuigranost jer je bilo više nego očigledno da je tim sa Seltersa delovao kao razred u kojem svi djaci nisu savladali odredjeno gradivo, kumovalo je ishodu koji na ruku ide gostujućem timu koji je takodje propustio nekoliko izglednih prilika.
Ne može se reći da je susret protekao bez izglednih prilika. Ako bi ih stavili na fudbalski kantar on bi prevagnuo na stranu Mladenovca .U prvom poluvremenu Mladenovčani nisu bili ni miljenici sreće jer je Lakićević udarcem sa dvadesetak metara pogodio prečku, ali uzvratili su i gosti u drugom delu susreta kad se nije posrećilo njihovom napadaču Markoviću jer je lopta umesto u mreži završila na istom mestu iznad glave golmana Stojanovića.Završnica susreta protekla je u terenskoj inicijativi domaćeg tima, posed je bio na njihovoj strani, ali ne i fortuna posle prilika u kojima su se našli Brkić i dvojica rezervista-Petrović i Bulat koji su uneli živost u igru, medjutim ne i hladnokrvnost tamo gde je bilo najpotrrebnije –u fazi realizacije.
Opšti je utisak da Mladenovčanima nedostaje disciplina u igri.Takodje i ona koja se ogleda u ponašanju pojedinaca na terenu. Tako je Mladenovac u zaostavnom vremenu ostao sa igračem manje jer je isključen iskusni Stevančević posle koškanja sa protivničkim fudbalerom . Nepotrebna rasprava uticala je da nekolicina Mladenovčana završi u sudijskoj beležnici i bude opomenuta žutim kartonom.
Ako ništa drugo,Mladenovčani su danas izvukli pouku.Imaće dovoljno vremena za analizu ne bi li se popravio utisak i izvukle pouke uoči predstojećih susreta u ligaškom takmičenju koje broji dvanaest klubova . Ovog puta pored imena timova ostaće zabeleženo da je oko 200 posmatrača prisustvovalo najnepopularnijem fudbalskom rezultatu .
Ofk Mladenovac – Boleč 0:0
Stadion Selters: Gledalaca 200
Sudija –Dušan Vićentijević (Beograd)
Ofk Mladenovac: Stojanović, Stevanović, Stevančević, Bogićević-Stojkovski,Lakićević,Djordjević, Janković,U.Petrović-N.Petrović, Matić-Bulat, Brkić,Nikolić.
Boleč :Marković, Živković, Stevanović, Barjaktarović, Vidić,Deljanin ,Nikolić,Jakšić-Vesić, Ašanin,Živković-Mladenović, Marković.