BATAJNIČANI NA SELTERSU

Nastavlja se mrtva trka u pohodu na Srpsku ligu. Osokoljeni prošlonedeljnim punim plenom u Vreocima (pobeda protiv Turbine rezultatom 2:1) Mladenovčani će u subotu na svom terenu dočekati ekipu BSK 1925 iz Batajnice koja predstavlja stabilnog ligaša spremnog na iznenadjenja i dostojnog protivnika vodećoj trojci.

Teško je poverovati da bi četvrtoplasirani tim iz Batajnice mogao da se uključi u borbu za jedno od dva mesta koje direktno vode u viši rang takmičenja, ili možda u baraž koji će se odigrati protiv četrnaestoplasiranog tima Srpske lige, međutim to je fudbalski sastav vredan respekta i Mladenovčani bi trebalo da budu maksimalno fokusirani na sve detalje ili bi ih u suprotnom samouverenost mogla koštati gubitka trenutne deobe čelne pozicije. TEK Sloga i OFK Mladenovca trenutno imaju po 52 boda, što je za tri boda više u odnosu na Sremčicu, tako da Mladenovčane samo pobeda ostavlja na samom vrhu jer je teško poverovati da će Sremčica dozvoliti još jedan luksuz i na svom terenu omogućiti timu Leštana da se bodovno zasladi.

Ekipa iz Velikih Crljena prošlog petka rezultatom 2:1 pobedila je na svom terenu Sremčicu, direktog konkurenta u borbi za Srpsku ligu i tako sebi olakšala posao ako u slučaju istog broja bodova bude odlučivao medjusobni skor izmedju ova dva tima, tako da je sada u prednosti ne sam tri boda kao što je trenutno stanje na tabeli već ima težinu i taj medjusobni ishod koji bi mogao na kraju prvenstva mogao biti od presudnog značaja. Mladenovčani ovog proleća kako rezultatski tako tako i samom igrom ne blistaju previše, medjutim pobeda protiv Turbine svakako da je unela mir i samopouzdanje, ali i ohrabrila plavo-bele pred duel sa Batajničanima. Svesni su fudbaleri OFK Mladenovca da je prva meč lopta u njihovom dvorištu jer već u narednom kolu gostuju u Crjlenima gde bi u duelu protiv TEK Sloge mogli da „prelome „ prvenstvo.

Mladenovčanima bi i osvojen bod na toj utakmici mogao da otvori vrata Srpske lige, jer su novembru remizirali( 1:1) na svom terenu. Ali, najbolje je ostaviti po strani hipotetička razmišljanja i usredsrediti se na duel protv Batajničana koji počinje u 16 sati 30 minuta.

Parovi 27. kola Zonske lige Beograda OFK Mladenovac- BSK 1925 (Batajnica) Milutinac – Hajduk Napredak- Turbina Borac- Torlak Budućnost – TEK Sloga Komgrap- St.Grad BSK 1926 (Baćevac) – Sopot Sremčica – Leštane