OFK Mladenovac – Zvezda (Konatice) 5:3 (2:3)

OFK Mladenovac – Zvezda (Konatice) 5:3 (2:3)

Na Seltersu je viđena utakmica za sladokusce. I najprobirljiviji  ljubitelj  fudbalskog loptanja teško da bi ostao ravnodušan posle nadmudrivanja za kakvo su potrebna dva tima koja ne robuju previše taktičkim zamislima, već igraju prsa u prsa , onako fajterski spuštenog garda i za gol više.

Gosti iz obrenovačkog predgrađa postaju i fenomen u Zonskoj ligi Beograda jer su na gostujućem terenu u ovogodišnjem prvenstvu postigli  čak šesnaest pogodaka na deset utakmica , ali na sreću Mladenovčana bodovi su ostali na Seltersu. Čak osam puta su golmani dva tima vadili loptu iz mreže, u nekoliko navrata ona je pogađala prečku,  kapiten Mladenovčana Matejić nije realizovao jednaesterac, ređali su se ziceri na obe strane terena…

Kad su 12. minutu pogotkom Vukićevića došli do vođstva i dva minuta kasnije Matejić posle izvedenog jedanaesterca umesto mreže pogodio prečku , teško da je ko od pristalica Mladenovčana pomislio da će uslediti  bokserskim rečnikom nogdaun i teturanje jer su gosti  munjevito uzvratili najpre preko Petovića u 19,  a onda Mićunovića u 22. minutu koji je preokrenuo rezultat. U završnici prvog poluvremena Krstić je izjednačio na 2:2 da bi  odmah samo što je lopta krenula sa centra, poslednjem sudijskom zvižduku u prvom delu susreta prethodio  još jedan napad gostiju iz fudbalskih užbenika i egzekucija Sebića.

U šestom minutu drugog poluvremena Milovanović postiže pogodak koji izaziva fudbalsku buru jer ga je arbitar poništio nakon signalizacije pomoćnika zbog ofsajda, ali pre nego što je nakon „vaganja“ doneo konačnu odluku i vratio loptu u šesnaesterac da bi Zvezda započela novu akciju pokazao je crveni karton  Bogićeviću tako da su gosti ostali sa igračem manje.

Mladenovčani su potpuno preuzeli inicijativu, opsedali gol Zvezde, imali nekoliko izglednih prilika ali i ostavljali dosta prostora napadaču gostija Seliću koji im je zadavao dosta muka i često bivao teško uhvatljiv. Ipak svoj dan, dobru igru i „srce na terenu“ sa dva nova pogotka, odnosno het –trikom krunisao je Momčilo Krstić, da bi se u zaustavnom vremenu u strelce upisao  nakon nepuna dva minuta provedena na terenu i Nemanja Sokolović za konačnih 5:3.

Mladenovčani su sačuvali čelnu poziciju i u narednom kolu gostuju Torlaku, dok će Zvezda  koja ima razloga za čim žaitil posle odlične igre i tri postignuta pogpotka pokušati  idućeg vikenda  da zabeleži prvi zonaški trijumf u Konatici i to u duelu sa  Zucama 2019.

Stadion: Selters. Gledalaca 300. Sudija: Darko Radulović. Pomoćnici: Vladimir Grujović i Ilija Radisavljević.

Strelci: Vukicević u 4, Krstić u 45, 61 i 77 i Sokolović u 90. minutu za OFK Mladenovac, a Petrović u 19, Mićunović u 22 i Sebić  u 45. minutu za Zvezdu. Žuti kartoni: Stevanović  (OFK Mladenovac) Ristić i Sotonica (Zvezda) . Crveni kartoni: Bogićević ( u 55 m)  i Kastratović-posle utakmice (Zvezda)

OFK MLADENOVAC:  M. Đorđević, Stevanović, Mi. Đorđević (od 80. Milinković), Vukićević, Varagić, Tešić, Stojanović (od 60. Matić), Krstić, Kostić (od 89. Sokolović), Milovanović (od 80. Petrović) , Matejić.

ZVEZDA (KONATICE): Ristić, Bogićević, Sotonica (od 37. Sulejmani), Mićunović, Kastratović, Srećković, Sebić, Zimonjić (od 80. Popović), Selić (od 90. Grčić), Marinković, Petrović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *